odesłano mnie z poprzedniego mojego wątku do JS ale ja jestem w tym totalnie zielony nie miałem jeszcze wogóle doczynienia z JS nie wiem co jest wymagane aby odpalić JS na serwerku. a przedewszystkim chodzi o takie coś. Mamy skrypt w php
<?php /* zapytanie do konkretnej tabeli */ { /* najpierw inicjujemy początek znaczników <form>, bo inaczej będą się w pentli wywyoływały, to samo z <select> */ /* Ja używam mysql_fetch_array() - zwraca wiersze spełniające zapytanie*/ { /* tutaj same elementy wyświetlane w polu select, czyli..*/ /* "pole" to oczywiście nazwa kolumny do jakiej chcesz się odwołać*/ } /*na końcu zamykamy tagi*/ } ?>
i teraz chciałbym aby dalej robił on coś takiego ;] powiedzmy z wyświetlonej już listy "obszar" wybieram sobie pozycje 3, następuje wyświetlenie wiersza podporządkowanego do pozycji 3, następnie mam możliwość wypełnienia prostego formularza i dopisanie w danym wierszu bazy dodatkowych informacji w zdefiniowanych polach, oraz automatycznie umieszczenie wartości 1 w jednym z pól. Ma to na celu zapobiec kilkukrotnemu wypełnianiu tego samego formularza tzn. Jeżeli wypełnimy formularz i wyślemy go do bazy po odświerzeniu listy pozycja nr3 ma zniklnąć. Podjąłby sie ktoś pomocy w stworzeniu takiego cudeńka