Problem może być ciężki do rozwiązania ponieważ skrypt o który chodzi ni jest popularny a ja sam nie znam się wystarczająco na php aby potrafić zrobić i wyłumaczyć niektóre rzeczy, przejde jednak do sedna bo uważam że warto spróbować.
Chodzi mi o skrypt taki sam jak na stronie tavern.pl
Mam wszystkie pliki oraz baze, komplet który działa u innych. Razem z nim jest instrukcja do instalacji. Skrypt próbowałem uruchomić na dwóch różnych serwerach i w obydwóch nie działa z tym samym problemem.
Wedle instrukcji mam wgrac pliki na serwer, dodac kropki przed htaccessami, zrobic import bazy i zmienic baze, usera i hosta w jednym z plikow. Wszystko to robie.
Kiedy otiweram przegladarka index.php pojawia sie blad:
Parse error: syntax error, unexpected T_NEW in /home/sqallpl/domains/sqallpl.exh.pl/public_html/libs/adodb/adodb-exceptions.inc.php on line 78
Linia 78 w tym pliku wyglada tak:
<?php throw new $errfn($dbms, $fn, $errno, $errmsg, $p1, $p2, $thisConnection); ?>
Ten sam błąd występuje wtedy kiedy podaje błędne dane do bazy więc nie chodzi tutaj o nią.
Mogę podać o wiele więcej szczegółów jeżeli będzie taka potrzeba. Zdaje sobię sprawe że to mało, ale nie mam pojecia jakie informacje moga sie przydac. Jezeli ktos ma chociaz maly pomysl co moze byc nie tak, prosze o odpisanie. Z gory dziekuje za checi.
-------------------------
proszę poprawić temat na zgodny
z Regulaminem pktIV.2.b
inaczej wątek zostanie zamknięty
~Cienki1980