Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [flash] baner na stronie www wyświetla się wolniej niż
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kristoff
Witam
Jak odtwarzam baner flashowy za pomocą programu w którym został zrobiony to sekwencje następują szybciej niż gdy wyświetlam ten sam baner za pomocą strony www. Czyli po prostu na stronie www wyswietla się wolniej niż powinien. Czy da sie to jakoś regulować?

Na stronie www baner osadzony jest w następujacym kodzie:

1. <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="220" height="150" id="baner" align="middle">
  2. <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
  3. <param name="movie" value="info.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><embed src="info.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="220" height="150" name="baner" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />

pozdrawiam
tommy4
Pamiętaj, że przeglądarka musi mieć czas na załadowanie banera.

Prawdopodobnie musisz go zreorganizować w celu szybszego ładowania i będzie ok. Bo Flash Player jest ten sam.
Łukasz O.
tak jest "zawsze" - jeśli chcesz podkręcić prędkość tego filmu to nadaj mu większą wartość odtwarzania - o jakieś 20-30 klatek na sekundę

PS. @tommy4 gdy odpowiadasz to wiedz o czym piszesz - player w systemie jest oddzielnym procesem - w przeglądarce jest odpalany jako kontrolka i dlatego jest wolniejszy, a nie dlatego, "że się film nie załądował do końca" O_o
tommy4
Ja tego nie zauważyłem przy odpalaniu flasha (w przeglądarce/jako proces). Być może masz rację, ale to nie wyklucza mojego przypuszczenia, że po prostu flash nie może odpalić następnej klatki, gdy nie ma załadowanego dajmy na to obrazka potrzebnego w aktualnej klatce.
Amorph
Przeglądarka "połyka" 7-8 fps'ów....
Wystarczy przed publikacją jak podwyższysz we flashu, a skoro nie masz wczytanego całego filmu to napewno może sie zablokować....
Pomyśl o preloaderze.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.