Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z wyswietlaniem kodu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
duro
Witam.
Uzywam od niedawna Apache 2.2.4 + php 5.2.2. Ucze sie pisania prostych skyptow jednak to co mnie zaniepokoilo to niewyswietlanie kodu przez serwer. Gdy pisze kod html, a pozniej odnosze sie do niego w php to nie otrzymuje zadnych rezultatow (serwer zupelnie jakby php nie widzial i nie interpretowal) na przyklad:
  1. <form action="a.php" method=post>
  2. <input type="text" name="aaa">
  3. <input type="text" name="bbb">
  4. <input type="submit" value="go">
  5. </body>

1. <?php
  2. echo $_POST['aaa'];
  3. echo $_POST['bbb'];
  4. ?>

Po nadaniu jakichkolwiek wartosci aaa i bbb skrypt przetwarzajacy nie zwraca nic.
Natomiast gdy tworze sam kod php
  1. <?php
  2. echo '<font color=red>aaa</font>';
  3. echo date('H:i');
  4. ?>

To wszystko jest wyswietlane i dziala.
Prosze o pomoc. Co robic? W czym moze lezec przczyna takiego zachowania?
siemakuba
Przepraszam za być może mało mądre pytanie, ale te dane z $_POST próbujesz oczywiście wyświetlać po przesłaniu formularza (kliknięcie przycisku typu submit)?

Wcześniej oczywiście ich tam nie ma ;)

pozdr.
duro
Cytat(siemakuba @ 31.05.2007, 13:12:57 ) *
Przepraszam za być może mało mądre pytanie, ale te dane z $_POST próbujesz oczywiście wyświetlać po przesłaniu formularza (kliknięcie przycisku typu submit)?

Zgadza sie. Najpierw wypelniam formularz i klikam submit co mnie przenosi do strony php na ktorej powinny te wyniki byc wyswietlone.

EDIT: Dodam jeszcze, ze gdy zadarza mi sie wpisac zle jakas linie kodu to strona z calym kodem sie nie laduje. Nie wyrzuca ona (jak chyba powinna) bledu. Debug w php.ini zostal wlaczony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.