Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W IE DIV zwiększa wysokość.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
starach
Internet Explorer mi świruje coś co powinno mieć 3 piksle ma wiele więcej.
  1. div#menu { margin:10px; width:200px; height:350px; background:url('images/panel/s.gif'); }
  2. div#menu .pane_cnt { width:194px; height:344px; }
  3. div#menu .dl { width:3px; height:3px; background:url('images/panel/dl.gif'); }
  4. div#menu .dp { width:3px; height:3px; background:url('images/panel/dp.gif'); }
  5. div#menu .gl { width:3px; height:3px; background:url('images/panel/gl.gif'); }
  6. div#menu .gp { width:3px; height:3px; background:url('images/panel/gp.gif'); }
  7. div#menu .l { width:3px; height:344px; background:url('images/panel/l.gif'); }
  8. div#menu .d { width:194px; height:3px; background:url('images/panel/d.gif'); }
  9. div#menu .p { width:3px; height:344px; background:url('images/panel/p.gif'); }
  10. div#menu .g { width:194px; height:3px; background:url('images/panel/g.gif'); }
  11. <div id="menu">
  12. <div class="gl"></div><div class="g"></div><div class="gp"></div>
  13. <div class="l"></div><div class="pane_cnt"></div><div class="p"></div>
  14. <div class="dl"></div><div class="d"></div><div class="dp"></div>
  15. </div>

Tak to wygląda w IE:

A tak powinno wyglądać:
sticker
ie jak sie nie myle zwieksza wielkość diva do wielkości czcionki wiec daj jeszcze w tych 3px divach font-size:1px; i sprawdz co sie stanie (miałem podobny problem i jakos tak z niego wybrnąłem)
babejsza
  1. ...
  2. div#menu .dl { width:3px; height:3px; background:url('images/panel/dl.gif'); font-size: 1px}
  3. ...

Powinno pomóc. Ogólnie IE rezerwuje miejsce dla treśc i stąd ten problem.
barat
nie powinno - a pomoże smile.gif sam rok temu głowiłem się na tym smile.gif
Po prostu IE jest "mądry inaczej"
starach
Dziękuję wam uprzejmie pomogło.
Solved smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.