Witam. Mam taki problem. Nie moge sobie poradzic z poprawna konwersja htmla do csv. Chodzi dokladnie o wyciag z mBanku, ktory mam w htmlu, a ktory chcialbym zapisac do csv, aby miec pozniej mozliwosc swobodnego czytania i obrabiania zapisanych w nim wartosci. Glowny problem mam z usunieciem spacji i pustych linii ;-( Moze ktos cos robil takiego. Trim nie daje efektu, oniewaz puste linie i tak pozostaja, poza tym, do pliku wyjsciowego trafiaja tez "puste pola" - to znaczy spacje...
Chcialem to zrobic tak,(nie wiem czy dobrze mysle), aby oczyscic ze wszystkich zbednych znakow (tagow htmlowych sie pozbylem) tzn spacji tabulatorow (w wybranych miejscach), i umiescic kazda wartosc w osobnej linii, nastepnie zczytac ja np file i dodawac do kazdej zczytanej wartosci z tablicy znak ',', albo ";". W teorii wygladalo to pieknie, w rzeczywistosci znacznie gorzej... Moze ktos cos podpowie. Dodam, ze szukalem na php.net roznych funkcji - tu chyba czegos bardziej wysublimowanego :-) uzylem fgetss trim...