Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [apache][php][mysql] Jak zainstalowac
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Seba17
Mam taki problem chce zainstalowac apache2.2 php5.2.3 i mysql 5.0.41 jak to wszystko zrobić. Bo samemu udało mi sie zainstalowac php i apache ale ciagle są problemy z mysql ciagałem go ze strony
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#downloads

Wersja Windows (x86) ZIP/Setup.EXE bo ta pierwsza cos nie działa.

Czytałem wiele roznych instalacji kazda od siebie sie troche rózniła. PHP mi działa ale mysql nie. Prosze o pomoc i nie usuwanie tematu.
kuba749
jak chcesz to zainstalować pod windowsem to polecam krasnala http://www.download.net.pl/288/KRASNAL-Serv/
Seba17
własnie nie chce całych paczek bo niestety miałem krasnala i jak poźnije sie dowiedziałem tobyło powodem moich błedów w skryptach bo normalnie działały a na krasnalu nie dlatego chce wszystko osobno
kuba749
to nie wiem jak nie używam windowsa tylko linuxa mandrive i tam jest bardzo prosto to zainstalować tongue.gif
Seba17
na linuks bede sie przezucał ale jak bede miał nowy komp a zapomniałem dodac chodzi o instaalcje pod winxp prof.
Seba17
Powiem tylko kolego tak ze spojrz jakie tam wersje sa instalowane a jakie ja napisałem niestety nie wszytsko co z tamtej istrukcji działa pod php 5 i mysql 5. Przeczytaj to sie dowiesz. Bo własnie z tego uczyłem sie wrzucac.
Kethrax
Cytat
sudo apt-get install apache2
sudo apt-get install php5
sudo apt-get install mysql
Seba17
tylko po co mi to jak to jest do instalacji na linuksie a ja chce zainstalowac na winxp a juz wiem ze to jest problem dołaczenia modulu mysql do php
Kicok
1. Start -> Uruchom -> services.msc -> Szukasz na liście: MySQL (będzie, jeśli poprawnie zainstalowałeś serwer MySQL jako usługę) i sprawdzasz, czy jest włączony.

2. Szukasz pliku php.ini, i usuwasz w nim średnik przed interesującą cię biblioteką, np:
;extension=php_mysql.dll
albo:
;extension=php_mysqli.dll
albo:
;extension=php_pdo.dll
;extension_php_pdo_mysql.dll

3. Restartujesz serwer Apache (też powinien być na liście usług)
uli
Krasnal jest niefajny smile.gif

Zainstaluj sobie darmowego WebServ'a - ma od razu PHP5 i MySql i PhpMyAdmina
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.