Witam! Prosze o pomoc, na html znam sie dosyc dobrze teraz chciałbym sie poznac na php wiec moje pytanie jak zrobic protstą kilku podstronową stron w php? nie chce robic CMS-ami ani podobnymi do tych, czy są jakieś generatory? w internecie jest masa takich stron... Dzieki za pomoc
atomek4
4.07.2007, 18:03:08
Hej, po pierwsze chyba nie czytałeś regulaminu, twój temat nie wiele nam mówi. Poza tym jeśli umiesz HTML po co chcesz robić stronę w php?
Pozdrawiam
dadakud
4.07.2007, 18:13:48
po 1 sory ze tak moze nie dokonca to ujałem a po 2 to jednak php lepsza technologia od html wiec chciałbym w nią wejść
atomek4
4.07.2007, 18:27:17
po kolei: PHP nie zastąpi ci HTMLa, po drugie: wystarczy wpisać w Google "kurs php" i na pewno coś się znajdzie. Ja np. znalazłem to: http://webmade.org/kursy-online/kurs-php.php; no i oczywiście manual
Ewentualnie poszukaj na tym forum pewnie jest jakiś temat o książkach.
Daimos
4.07.2007, 18:35:33
jezeli chcesz jedynie poznac PHP bo to jest lepsza technologia... to na serwerze z php zamiast plikow o rozszerzeniu *.html, wrzucaj je z roz. *.php jak wspomniano wyzej, PHP nie zastapi HTMLa, to sluzy do innych rzeczy
dadakud
4.07.2007, 19:52:10
a moze ktos by mogl mi wyjasnic jeszcze kwestie panelów administracyjnych? nalezy je samemu pisac czy są gotowe?
atomek4
4.07.2007, 19:56:53
Panel administracyjny zazwyczaj jest powiązany z czymś z aplikacją, skryptem itd. To trochę tak jakbyś chciał mieć menu plik bez programu
dadakud
4.07.2007, 20:12:17
no to juz cos wiecej wiem:) a czy jeszcze moze ktos powiedziec jak np na stronach w php odnosniki do podstron maja forme php?.....i td a nie zwykłem .php ?
atomek4
4.07.2007, 20:17:56
to co występuje w po znaku zapytania to zmienne wraz z przypisana wartością np.
Dzieki za wszystkie informacje, już troszkę wiecej wiem na ten temat, jeszcze ostatnie pytanie na koniec, czy mógł by ktos wyjasnic dokładnie i powoli includowanie ?