chciałbym aby moja aplikacja automatycznie przechodziła na tryb komunikacji https niezależnie od tego co wpisał użytkownik w pasku adresu.
pracuję z sf_sandbox, winxp, wamp. aplikacja nazywa sie bardzo oryginalnie: frontend.
posiłkowałem się dokumentacją "The Book.." i "Mój pierwszy projekt".
zmieniłem następujące pliki:
E:\wamp\www\sf_sandbox\apps\frontend\config\settings.yml
prod: .settings: no_script_name: off dev: .settings: # E_ALL | E_STRICT = 4095 error_reporting: 4095 web_debug: on cache: off no_script_name: off etag: off ... ... ... all: use_security: on
E:\wamp\www\sf_sandbox\apps\frontend\config\app.yml
default values all: enable_SecureFilter: on .....
E:\wamp\www\sf_sandbox\apps\frontend\config\filters.yml
rendering: ~ web_debug: ~ security: enabled: on class: sfSecureFilter type: security condition: %APP_ENABLE_SECUREFILTER% # generally, you will want to insert your own filters here cache: ~ common: ~ flash: ~ execution: ~
i dodałem plik: E:\wamp\www\sf_sandbox\apps\frontend\lib\sfSecureFilter.class.php
<?php class sfSecureFilter extends sfFilter { public function execute($filterChain) { $context = $this->getContext(); $request = $context->getRequest(); if (!$request->isSecure()) { return $context->getController()->redirect($secure_url); // We don't continue the filter chain } else { // The request is already secure, so we can continue $filterChain->execute(); } } } ?>
wydawało mi się, że to wszystko ale niestety nie działa.
wyczyściłem cache. tryb dev nie zgłasza błędów.
jakieś sugestie co do dalszego postępowania?
pozdrawiam