Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] die
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cinkowy
Jak połączyć die z header? Che poprostu że jezeli ktoś ni wpisze komenta poprostu przejdzie do tej samej strony jak to zlepic?

1. <?php
  2. if($_POST[comment] == "") { die(header("Location: index.php?nr=$_POST[nr]");); }
  3. ?>

Parse error: syntax error, unexpected ':' in /data/xxx/dodaj_kom.php on line 5
JaRoPHP
manual:
  1. <?php
  2. /* Redirect browser */
  3. header("Location: <a href="http://www.example.com/");" target="_blank">http://www.example.com/");</a>
  4.  
  5. /* Make sure that code below does not get executed when we redirect. */
  6. ?>
Cinkowy
no i niby co to ma byc... blink.gif tiredsmiley.gif
przeciez mam to napisane... chce zrobic to z DIE... header to nie problem..

wy tu czytacie co kto pisze? sadsmiley02.gif
cornholio666
po die() skrypt przestanie sie wykonywać wiec cie nigdzie nie przeniesie.

Wystarczy użyc header tak jak to napisal JaRoPHP
mrjozo
  1. <?php
  2. if($_POST['comment'] == "") {
  3.  die(header("Location: index.php?nr=".$_POST['nr'])); 
  4. }
  5. ?>

po die się nic nie wykona, ale header zosaje wysłany nie po die tylko w die i to się wykona
Cinkowy
wlasnie jezeli cos nie zostanie wykonane to dopiero die wyjdzie winksmiley.jpg mialem tam tekst "nei wpsiales komenta powrot" ale wole przeniesienie zrobic mam andzieje ze zadziala

nei dziala nadal parser :/
jak to inaczej zrobic??
chce zeby nic sie nei dzialo i tyle poprostu nei doda komenta, aha jeszcze cos mam szablon zrobiony z include
mrjozo
Podaj jaki błąd się wyświetla i wklej Twój kod... przynajmniej do lini w której jest błąd
Cinkowy
A niby co jest w pierwszym poscie!!!!! dobra widze ze zabardzo zamuleni tutaj wszyscy sa albo sobei posty nabijaja zrobie to inaczej nara dzieki wielkie za pomoc dry.gif
mrjozo
W pierwszym poście są trzy linijki, a parse error wskazuje na linijke 5 więc trudno określić co tam jest
  1. <?php
  2. if($_POST[comment] == "") { die(header("Location: index.php?nr=$_POST[nr]");); } //u Ciebie tutaj był blad
  3. ?>
  4.  
  5. Parse error: syntax error, unexpected ':' in /data/xxx/dodaj_kom.php on line 5

to co podałem sprawdzałem i działa, więc możliwe, że gdzie indziej masz błąd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.