Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tabela z Diva
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
menic
Pisze bo z CSSa jestem noga tongue.gif
Zawsze jak cos pisałem to robiłem proste tabelki i koniec. Ale zostałem zmuszony do zamiany wszystkiego na div'y sad.gif Jak najlepiej "zaprojektować" standarową tabele? Doszedłem do tych argumentow (?) table-cell, table-row. W ff i operze wszytsko działa ładnie, natomiast sypie sie w IE7.
Tak wiec jak najlepiej to zrobic, bez ustawiania wartosci na sztywno, tylko aby byly zalezne do zawartosci?
yaro
YYY?
Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz mieć tabelke taką normalną widoczną. To właśnie do tego został stworzony znacznik <table>.
W aferze tabelkowej chodzi o to żeby ich nie używać w celu budowania szkieletu strony.
karolaq
tabele sa do prezentowania danych tabelarycznych! koniec w tym temacie. jaka chcesz odpowiedz? mamy ci podac kod strony? poczytaj sobie o sematyce, XHTML, CSS etc.
menic
Wiem, że jest table itp. Ale mi zalezy aby osiągnąc taki sam efekt za pomoca samego css'a.
abc667
chcesz przedstawić dane tabelaryczne to użyj table i tyle, jak nie to wytłumacz co chcesz zrobić
menic
Chce przedstawić dane tabelaryczne nie używając tabel winksmiley.jpg
atomek4
Hej o takie coś chodzi?
menic
atomek4: Dokladnie takie coś. Tylko niestety to nie działa pod IE sad.gif
atomek4
No niestety wiem IE ma kłopoty z CSSem i nie zanosi się na zmianę tego stanu sad.gif . Poszperałem trochę w Google jeszcze i znalazłem coś takiego takiego o dziwo w IE 6 działa. Może ci się przyda.
menic
Dzieki smile.gif O coś takiego właśnie mi chodziło. Ale szczerze przyznam sie, myślałem że da sie to zrobić w łatwiejszy i mniej skomplikowany sposób dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.