Pisze bo z CSSa jestem noga Zawsze jak cos pisałem to robiłem proste tabelki i koniec. Ale zostałem zmuszony do zamiany wszystkiego na div'y Jak najlepiej "zaprojektować" standarową tabele? Doszedłem do tych argumentow (?) table-cell, table-row. W ff i operze wszytsko działa ładnie, natomiast sypie sie w IE7. Tak wiec jak najlepiej to zrobic, bez ustawiania wartosci na sztywno, tylko aby byly zalezne do zawartosci?
yaro
7.07.2007, 21:17:53
YYY? Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz mieć tabelke taką normalną widoczną. To właśnie do tego został stworzony znacznik <table>. W aferze tabelkowej chodzi o to żeby ich nie używać w celu budowania szkieletu strony.
karolaq
11.07.2007, 14:58:40
tabele sa do prezentowania danych tabelarycznych! koniec w tym temacie. jaka chcesz odpowiedz? mamy ci podac kod strony? poczytaj sobie o sematyce, XHTML, CSS etc.
menic
15.07.2007, 16:31:46
Wiem, że jest table itp. Ale mi zalezy aby osiągnąc taki sam efekt za pomoca samego css'a.
abc667
15.07.2007, 16:59:15
chcesz przedstawić dane tabelaryczne to użyj table i tyle, jak nie to wytłumacz co chcesz zrobić
menic
15.07.2007, 17:01:26
Chce przedstawić dane tabelaryczne nie używając tabel
atomek4: Dokladnie takie coś. Tylko niestety to nie działa pod IE
atomek4
15.07.2007, 17:27:03
No niestety wiem IE ma kłopoty z CSSem i nie zanosi się na zmianę tego stanu . Poszperałem trochę w Google jeszcze i znalazłem coś takiego takiego o dziwo w IE 6 działa. Może ci się przyda.
menic
15.07.2007, 22:40:53
Dzieki O coś takiego właśnie mi chodziło. Ale szczerze przyznam sie, myślałem że da sie to zrobić w łatwiejszy i mniej skomplikowany sposób
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.