zauważyłem że czasem przy pobieraniu danych przy pomocy biblioteki advajax, niektóre dane nie są wyświetlane(przekazywane) mimo iż wszystkie funkcje zakończyły swoje działenie. Czy jest możliwość sprawdzenia pobrania danych a w przypadku braku danych ponowne pobranie?
skowron-line
15.07.2007, 09:29:50
no mozesz sprawdzic responseText czy jest pusty ale, jak piszesz ze tylko czesc ci przesyla to bardzo dziwne, ja osobiscie sie z czyms takim nie spotkalem a dosyc czesto uzywalem tej biblioteki
i zdarza się czasem że jednego lub dwóch z div-ów nie wyświetla. Nie wiem czy jest to kwestia php-a czy advajax.
rafaelb
24.07.2007, 06:45:23
Może sprobuj zgrupować żądania pliku php, odsyłam do strony autora advajax , bedziesz miał wtedy pokolei przychodzące dane Grupowanie wywołań
Dalrin
31.01.2008, 11:07:42
Patrząc na ten kod, to jest właśnie użyte grupowanie wywołań.
I właśnie mam taki sam, jak kolega problem. Mi wystarczają 3 wywołania jednocześnie i któreś może nie przejść albo pojawić się nie tam, gdzie trzeba. Zupełnie jakby gdzieś po drodze uciekał target div.
A co gorsza czasem nawet potrafi dziwnym errorem z JS wywalić.
Coś chyba jednak nie do końca działa grupowanie w advajax.
Narazie próbuje obejść o pod górkę typu setTimeout, ale przy asynchronicznym przesyle, to rozwiązanie jest kiepskie.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.