od niedawna zaczalem bawic sie css i mam problem z zagniezdzeniem div (pod ie jest wszystko ok ale pod ff i opera np juz nie)
nie wiem dlaczego w ff nie jest powtarzany w pionie obrazek "srodek.jpg" zaleznie od wysokosci zagniezdzonego diva classy glowne lub menu.
obrazek srodek.jpg to:

pokaze moze juz konkretnie
chce uzyskac taki efekt (to mam w ie):
niestety pod ff i opera mam tak:
zagniezdzilem to w kodzie tak:
a caly moj css wyglada nastepujaca:
body{ background:url('images/bg.gif') repeat-x #2e447d; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; margin:0; padding:0; } #pds{ position:relative; width:800px; margin:auto; } #flagi{ padding:0px 5px 7px 650px; } #srodek{ background-image:url(images/srodek.jpg); background-repeat:repeat-y; position:relative; width:800px; height:auto; overflow: visible; } .glowne{ margin-left:5px; position:relative; } .menu{ float:left; width:204px; margin-left:30px; } .glowne_prawe{ position:absolute; float:right; width:500px; top: 46px; left: 266px; } .linki a{ background:url(images/menu_srodek.jpg) no-repeat; color:#822A2A; width:180px; font-size:13px; display:block; text-decoration:none; padding: 10px 12px 10px 12px; text-align:center; } .linki a:hover{ background:#6678a0; color:#fff; } .menu_gora{ background:url(images/menu_gora.jpg) no-repeat; font-size:16px; font-weight:bold; padding: 23px 60px 15px 60px; text-align:center; } .menu_srodek{ background:url(images/menu_srodek.jpg) no-repeat; } .tresc{ font-size:13px; color:#000; padding:6px 35px 5px 10px; text-align:justify; }
bardzo ale to bardzo prosze o pomoc i porady - juz oczoplasow dostaje od gapienia sie w to i kombinowania czemu to nie dziala

pozdrawiam serdecznie i dzieki