osobna tabela i potem przekazywanie danych na zasadzie relacyjności nie wchodzi w grę, bo ja robie tylko taki programik dla siebie i jak zrobię tak jak ty mówisz, to będę dodawał samych aktorów do 1 filmu z 30 min.
@lech twój sposób trochę mi pomógł i zmieniłem trochę zastosowanie explode, a mianowicie zamiast spacji dałem ....
<?php
//obsada
$obsada=$wiersz["obsada"];
if($obsada == NULL)
{
$obsada="";
}
else
{
$wysw_obsade = trim($obsada); $formatuj_obsade = explode("...", $wysw_obsade); $tmpcount = count($formatuj_obsade); for ($i = 0; $i < $tmpcount; $i++) {
echo $formatuj_obsade[$i]; }
?>
i Teraz jak daję tak jak wyżej, to wyświetla mi aktorów, ale jeden za drugiem,
Sean Penn Paul Rivers Naomi Watts Cristina Peck Danny Huston Michael Carly Nahon Cathy Claire Pakis Laura Benicio Del Toro Jack Jordan Nick Nichols Boy Charlotte Gainsbourg Mary Rivers John Rubinstein Gynecologist Eddie Marsan Reverend John Loyd Keith Salter Fat Man Antef A. Harris Basketball Guy Melissa Leo Marianne Jordan Marc Musso Freddy (as Marc Thomas Musso) Teresa Delgado Gina Trent Dee Guard (as Terry Dee Draper) Tony Guyton Guard #2 Wayne E. Beech Jr. Inmate #1 Keith Lamont Johnson Inmate #2 Clea DuVall Claudia David Chattam Caddie #1 (as David Chattam Jr.) John Boyd West Caddie #2 Jeff Schmidt Caddie #3 Tony Vaughn Al Paul Calderon Brown Denis O'Hare Dr. Rothberg Anastasia Herin Dolores Carlo Alban Lucio Hai Quang Tran Cashier Annie Corley Trish Sharon Bishop Receptionist Jerry Chipman Cristina's Father Tom Irwin Dr. Jones Roberto Medina Dr. Molina Arita Trahan Dr. Badnews Rodney Ingle Barman Catherine Dent Ana Kevin Chapman Alan (as Kevin H. Chapman) Randall Hartzog Friend #1 Verda Davenport Friend #2 (as Verda Davenport-Booher) Dorothy Armstrong-Miles Female Friend #1 (as Dorothy Armstrong Miles) Barclay Roberts Male Friend #1 Lisa Sanchez Wife Stephen Bridgewater P.I. Michael Finnell Fat Prisoner Juan Corrigan Valet Charlie B. Brown Night Guard Arron Shiver Young Doctor Pamela Blair Doctor Jennifer Pfalzgraff Nurse Lew Temple County Sheriff
a jak dam tak,
<?php
//obsada
$obsada=$wiersz["obsada"];
if($obsada == NULL)
{
$obsada="";
}
else
{
$wysw_obsade = trim($obsada); $formatuj_obsade = explode("...", $wysw_obsade); $tmpcount = count($formatuj_obsade); for ($i = 0; $i < $tmpcount; $i++) {
$obsada="<b>OBSADA:</b><br>".$formatuj_obsade[$i];
}
?>
to wyświetla mi tylko ostatnią wartość w bazie (postać grana przez aktora.)
A jak zrobić tak, żeby explode podzieliło tekst względem przejścia do nowej lini?