Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symphony] Środowisko dewelopera i produkcyjne
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
jastu
Chcę zainteresować się Symphony ale dręczy mnie pytanie : czego poza php5 wymaga serwer produkcyjny ? Tworząc aplikację w symphony korzystamy z PEAR, Creole czy Propel'a a serwery na których miałaby działać aplikacja nie pozwalają na wykorzstanie np. możliwości PEAR'a. Dawno temu i nie pamietam gdzie wyczytałem że można przenieść aplikację wykorzystującą klasy PEARa na serwer na którym go nie instalowano (na codzień z PEAR nie korzystam).
Jak to wygląda w praktyce ?
Pozdrawiam
strife
Czytałeś dokumentację? tongue.gif Można instalować sf, bez PEAR. Przeczytaj też to: Temat: Instalacja Symfony
mike
PEAR nie jest wymagany do instalacji symfony.
Instalacja poprzez PEAR jest jedną z form uruchomienia tego frameworka i nie jest to jedyny sposób.

"The Definitive Guide to symfony" - Chapter 3 - Running Symfony

P.S.
Można też śmiało bawić się symfony na localhost mając PEAR a potem podczas exportu na serwer docelowy zamrozić aplikację (symfony freeze) i po sprawie smile.gif
Na serwerze docelowym nie musisz mieć PEAR'a, aczkolwiek posiadanie go jest dużo wygodniejsze.
jastu
O instalacji bez PEAR czytałem wcześniej, a z waszych wypowiedzi domniemam że wystarczy samo php5 do uruchomienia aplikacji napisanej w symphony.
Dzięki ... albo sam sprawdzę laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.