Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]formularz rejestracji niedziala
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martino277
siemka!!!formularz rejestracji mi niedziala tznaczy po kliknieciu wyslij jak nic niewpiszesz w formularz powinno pojawic sie ze powinienes wypelknic formularz a pojawia sie pusta strona caly czas podaj kody i zwracam sie o pomoc bo niewiem co jest wczesniej dzialalo :

<?
session_start();
session_cache_limiter('nocache');
require_once ("funkcje.php");
//kod PHP
if ($login && $plec && $haslo)
$wynik = dodaj_usera($login, $gg, $skad, $plec, $haslo, $haslo2);
else
exit;
?>

pozdrawiam snitch.gif
nospor
Cytat
jak nic niewpiszesz w formularz powinno pojawic sie ze powinienes wypelknic formularz a pojawia sie pusta strona

No to spojrz na kod:
  1. <?php
  2. //....
  3. else 
  4. ?>

Czyli jak nic nie podadzą to walisz exit; czyli konczysz definitywnie skrypt. Powiedz mi wiec, czemu sie dziwisz ze nic sie nie wyswietla?

I popraw bbcode!!!
pojas
  1. <?
  2. session_cache_limiter( 'nocache' );
  3.  
  4. require_once ( 'funkcje.php' );
  5.  
  6. if( $login && $plec && $haslo )
  7. {
  8. // wszytkie pola są wypełnione
  9. $wynik = dodaj_usera( $login, $gg, $skad, $plec, $haslo, $haslo2 );
  10.  
  11. } elseif( $login == '' || $plec == '' || $haslo == '' )
  12. {
  13. // przynajmniej jedno pole jest puste
  14. exit( 'Nie wypełniłeś wszytkich pól!' ); // kominikat + zatrzymanie wyk. skryptu
  15. }
  16. ?>

Funkcja exit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual może przyjąć parametr
Kod
void exit ( [string $status] )
void exit ( int $status )
guitar.gif
martino277
dobra wrzucilem to ale niedzial tak jak trzeba czy ktos by mi pomogl przy tym skrypcie tak zeby dzialal elegancko czyli jak niewypelni sie wszystkich pol lub jednego to mpojawia sie napis jakis zeby wypelnic i dopiero jak wypelni sie wszystkie pola to tworzy nowe konto uzytkownika bylbym wdzieczny pozdrawiam p.s:probuje robic tez sam ale jestem poczatkujacy i nierwszystko rozumiem jeszcze pozdrawiam
qwaq
poczytaj o isset() i wrzuć to w warunek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.