Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] Partial w generator.yml nie uwzlgędniany przy zapisie danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
phpion
Hejka,
mam pewien problem z własnym partialem w adminie. Wśród wyświetlanych pól mam m.in. <textarea> do wpisywania treści. Jednak chciałem go tak zmodyfikować aby dodać m.in. podgląd generowanej strony. Stworzyłem więc partial, w którym wstawiłem kod źródłowy tego <textarea> (dokładnie taki sam jak tworzony przez generator.yml) i dopisałem dodatkowe elementy. Niestety - przy próbie zapisu do bazy dane z tego pola kompletnie nie są uwzględniane sad.gif Mogę oczywiście dodać dodatkowe przyciski jako nowe 'pole' w adminie (zostawiając wyngerowane <textarea> bez zmian i dodając nowy 'wiersz' z przyciskami pomocniczymi) jednak taką modyfikację pól chciałbym zastosować również przy innych elementach (np. pewna dana pobierana z sesji). Jak takie coś osiągnąć?
Pozdrawiam: pion
pawel_k
może ten link pomoże
http://www.symfony-project.com/book/trunk/...artial%20Fields
choć przyznam że niezbyt uważnie wczytałem się w Twój problem i moja podpowiedź może być chybiona winksmiley.jpg
phpion
Dokładnie o to mi chodziło, pomogło! Dzięki Ci serdeczne!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.