Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] dane z pliku tekstowego!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
alogator
witam. Potrzebuje zczytać zawartosć pliczku tekstowego i wyświetlić go na stronie tworzonej w php.
Mój komputer działa jako serwer i wszystko byłoby ok gdyby ten pliczek zczytywany był z komputera który przegląda stronę a nie z mojego kompa!!

mój kod źródłowy wygląda następująco:

1. [/php]
  2. <?php
  3. // wczytanie pliku
  4. $plik = file_get_contents('c:/windows/user.txt');
  5. echo $plik;
  6.  
  7. ?>
  8.  
  9. [php]

prosze o pomoc ew wskazóweczki
mike
Nie da się.
Jeśli użytkownik Ci tego pliku nie wysle nie bedziesz miał do niego dostępu.

Nie wydaje Ci się niedorzeczne to że wchodzisz na stronę a kod czyta zawartość Twojego dysku.
Przeciez to jest chore.
hondek
Troche by to było niebezpieczne smile.gif
Zrob formularz ladujacy plik na server winksmiley.jpg a potem go edytuj - juz z servera winksmiley.jpg
alogator
istota tego polega na tym że potrzebuje w jakiś sposób zczytać info o użytkowniku, który jest zalogowany u siebie na kompie - po prostu potrzebuje jego login z windy do dalszej obróbki
i kombinuje chwytając się wszystkich możliwych sposobów. BO nie ma problemu w zczytaniu IP, czy nazwy hosta a mi niestety jeszcze zależy na tym żeby pojawiała sie nazwa obecnie zalogowanego usera.
Może dasięto zrobić w JAVIE? hmmm prosze o sugestie...
mike
Nie da się.
Zrozum to.

Jets pewien poziom bezpieczeństwa, którego przekroczyć nie można. Ty właśnie starasz się go przekroczyć.
Jeśli potrzebujesz tych danych to o ine poproś i niech użytkownik Sam Ci je poda.

A że tak zapytam: Po Co Ci te dane?
lopik
@alogator, a Ty chciałbyś, żeby ktoś bez Twojego pozwolenia czytał twoje dane z kompa ? ;>
hondek
Pomysl nad innym rozwiazaniem - napewno jakies jest winksmiley.jpg
Ciezko ci pomoc bo nie wiadomo co to za dane o uzytkowniku mialy by byc i po co winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.