Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html+css] wewnetrzny border albo nie wiem ;d
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
skali
witam. mam problem z uloznienim ramek. chce zrobcic cos TAKIEGO, ale nie chce wyjsc. pokazalem na 1 przykladzie o co mi chodzi. miedzy 1 a 2 divem chce miec 1 pixelowa przerwe dlatego zrobilem to na border ale gry tak robie wychodzi mi tak co ukazalem miedzy 2 a 3 divem ;/ (lacza sie obramowanie). chodzi mi o to zeby te obramowania sie polaczyly. oczywiscie mozna tez zrobic tak, ze 1 div daje border caly a, 2 daje gora, dol i prawa strona ale to jest kombinowanie. moze da sie zrobic to lepiej i prosciej. jesli nie to zrobie jak przedchwila napisalem sad.gif pozdrawiam
reversend
Jeżeli wielkości komórek są stałe to ok, ale jeśli środkowa komórka może być wyższa od pierwszej to będzie zonk. Możesz np. dodać do 2 diva:
style=”position:relative; left:-1;”
a do trzeciego: style=”position:relative; left:-2;”
skali
tez myslalem o tym ale... cos mi sie to nie widzi. a jest wogole cos takiego jak wewnetrzny border? bo chodzi mi tez o to, ze jak dam div szerokosc 200px to zeby bylo 200. z border ma 201 ;( prosze o pomoc smile.gif
heh... nie wiedzialem ze bedzie to takie trudne tongue.gif heeeelp tongue.gif
Kreton
Nie ma czegoś takiego. Dopiero w CSS3 ma pojawić się możliwość z jakiego box modelu chcesz skorzystać.
skali
zrobilem tak ze srodkowy div ma border dookola i jest najdluzszy a reszta do niego dopieta. ale zeby nie tworzyc nowego tematu napisze tutaj... zrobilem sobie obrazek o wymiarach 200x40, ustawiam go na background bo to jest taki moj naglowek kazdego z boxow. z tego co zauwazylem we wlasciwosciach to rozmiar 333 bajtow, ale nizej pisze ze rozmiar na dysku to 4KB. ile wlasciwie zajmuje? pozdrawiam i prosze o pomoc bo jest to dla mnie wazne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.