<?php include('config.php'); include('lang_polish.php'); $contact_topic = $_POST['contact_topic']; $contact_nick = $_POST['contact_nick']; $contact_kind = $_POST['contact_kind']; $contact_content = $_POST['contact_content']; $contact_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $contact_email_user = $_POST['$contact_email_user']; $blad.=""; $bledy=0; if ($contact_kind == 1) { $contact_kind = $lang_polish['contact_kind_1']; } if ($contact_kind == 2) { $contact_kind = $lang_polish['contact_kind_2']; } if ($contact_kind == 3) { $contact_kind = $lang_polish['contact_kind_3']; } if ($contact_kind == 4) { $contact_kind = $lang_polish['contact_kind_4']; } if ($contact_topic=="") $blad.="Wpisz nazwę tematu wiadomości!<br>"; if ($contact_topic<=5) $blad.="Nazwa tematu jest zakrótka! Proszę poprawić!<br>"; if ($contact_content=="") $blad.="Proszę uzupełnić pole Treści Wiadomości!<br>"; if ($contact_content<=10) $blad.="Twoja wiadomość jest zbyt krótka! Proszę poprawić!<br>"; if ($contact_email_user=="") $blad.="Proszę podać e-mail!<br>"; if(!ereg("^.+@.+..+$", $contact_email_user)) $blad.="Podany adres e-mail jest niepoprawny. Proszę poprawić!<br>"; if($blad!="") { $bledy=1; } if($bledy=0) { /* adresaci */ $do = "nick <jakistamemail@gmail.com>"; /* temat */ $temat = "$contact_topic"; /* wiadomość */ $wiadomosc = "jakas tam wiadomosc"; /* Aby wysłać e-mail w formacie HTML, należy ustawić nagłówek Content-type. */ $naglowki = "MIME-Version: 1.0r\n"; $naglowki .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2r\n"; /* dodatkowe nagłówki */ $naglowki .= "From: System kontaktowy <system@centrumots.pl>r\n"; $naglowki .= "Cc: archiwum_mailingu@example.comr\n"; $naglowki .= "Bcc: kontrola_mailingu@example.comr\n"; /* a teraz wyślij */ } echo "</body>" ?>
Wie ktoś jak to naprawić? bo nawet jeżeli spełnię warunki to nadal wyskakują te błędy, może ktoś ma na to inny sposób?
Proszę o porady/rozwiązania, wiem że dla niektórych może to doprowadzić do śmiechu, ale dopiero zacząłem swoją przygodę z php.
Z góry dziękuję za poprawienie kodu/poradę.
PS. Żeby nie było, formularz itp mam all zrobione, ale z tymi warunkami mi coś nie wychodzi ;/
Pozdrawiam!