Mam taki problem… Kupiłem sobie kurs php i mysql, obejrzałem dwa razy analizowałem sobie itp. i chciałem sobie napisać prostą księgę gości… i nie dałem rady, po prostu nie chciałem się oszukiwać i bezmyślnie przepisywać wszystko z kursu… może i ten kurs dobrze wprowadził do PHP i SQL, ale nie aż tak żeby coś konkretnego napisać.
Co teraz? Jakąś książka (nie ważna jaka cen, ważna jest jakość) czy kurs? Chociaż kurs myślę że jest tak jak ten video kurs który kupiłem omawia konkretne elementy a przykładów zero… Gdyż dorwałem (nie pamiętam adresu, na żółtym tle taki… mam wydrukowany) przeczytałem … krótki był (a podobno najobszerniejszy w sieci) ale też nie dał nic…
Wracając do pytania „Co teraz?”
Teorie po części znam, zmienne, klasy, tablice itp. (Co nie znaczy że nie chciał bym sobie jeszcze o nich poczytać – bo np. książka jest od początku )
Więc jaką książkę byście mi polecili?
Nie chce przepisywać kodu z tuków i mówić, że to mój kod itp. Może nadają się do analizy lub zobaczenia w jaki sposób można rozwiązać dany problem ale nie uczą podstaw i takiego myślenia tylko gotowe podają na tacy…
Czy dobra będzie PHP i MYSQL Tworzenie stron WWW Vadaceum Profesjonalisty 3 jest odpowiednią książką ?
BARDZO PROSZĘ O NIE USUWANIE TEGO TEMATU
(szukałem na tym forum ale konkretnej odpowiedzi brak, w przyklejonych tematach są tytuły książek ale dość stare te tematy)
AHA i sory za jakość napisanego prze zemnie tekstu, ale pisze ten post z myślą ze za 9 godzin mam rozpoczęcie roku szkolnego…