Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS / PHP] Popup z cookies
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Xenofobia
jak zrobić to na ciasteczkach
questionmark.gif
tsharek
ojejku... problem naprawdę banalny.... sprawdzasz czy jest ustawiony cookie. jeżeli nie to wykonujesz co tam chcesz.. napisz o co Ci dokładnie chodzi
Xenofobia
Chciałbym aby po wejsciu na strone wyswietlał sie popup a pozniej po odswiezaniu juz nie. Dopiero po wyłączeniu przegladarki i wejsciu jeszcze raz niech sie wyswietla.

Musze wysłać ciastko za pomocą set cookie i get cookie i jeszcze wpisac to w body zeby sprawdzało, ale nie umiem.
Wiem mniej wiecej co gdzie i jak bo juz 3 dni czytam na forach i kursy czytam ale nie moge dojsc jak o zrobic.
Wiec dla mnie to nie jest banalne... sad.gif

W body mam cuś takiego:
CODE

onload="if(!getCookie('kcorp')){t=document.createElement('a');t.href='images/pop.jpg';t.rel='lightbox';myLightbox.start(t);setCookie('kcorp','kcc')}"

background="image/tlo.gif">

i nie umiem dopisac set i get cookie do tego
tsharek
wpisz w googlach "set cookie javascript" - znajdzie Ci setki wyników. Jeżeli o mnie chodzi to taki wyskakujący popup jest besensu - wszystkie nowe przegądarki blokują takie popupy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.