Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem ze zmiennymi $_POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Radek79
Fomularz wykonuje walidację danych wysłanych za pomocą POST z poprzedniego i wczytuję je do określonych pól np:
  1. <form action ="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
  2. <input name="imie" type="text" id="imie" autocomplete="off" value="<?php echo $_POST['imie']; ?>" size="20" maxlength="30" />

Jednak przy próbie poprawy danych za pomocą
  1. <input name="Submit" type="submit" value="Popraw dane" />

dane z tablicy post zostają usunięte jak mogę wymusić aby zmienne zostały w formularzu przy próbie kolejnego sprawdzenia poprawności zmiennych przed zapisaniem do bazy.?
kossa
Wklej kod formularza.
Radek79
Cytat(kossa @ 4.09.2007, 17:58:19 ) *
Wklej kod formularza.

Popełniłem błąd w kodzie już jest dobrze ale mam inny problem jeśli formularz jest prawidłowo wypełniony to przkierowuje go na podsumowanie:
  1. <?php
  2. header("Location: new.php");
  3. ?>

Chciaiłbym przesłać zmienne w nim zawarte do kolejnej strony (new.php) i tutaj chyba muszę użyć zmiennych w adresie URL za pomoca GET
gdyż
  1. <?php
  2. $_SERVER['PHP_SELF']
  3. ?>

mogę jeszcze inaczej je przesłać, ew. przykład ?
dzobert
Możesz użyć jeszcze sesji smile.gif.
Radek79
Cytat(dzobert @ 4.09.2007, 18:26:32 ) *
Możesz użyć jeszcze sesji smile.gif .

Zauważyłem że ie6 zmienia session_id przy kolejnej stronie (tablica $_SESSION jest pusta lub tworzona od nowa) FF trzyma session_id i zmienne przesyła poprawnie. Nie używam cookies.
Sesje i IE6
kossa
sprawdź czy w każdym pliku na początku masz session_start(); bo to może być przyczyną

Łukasz
Radek79
Zawinił IE6 stanalone inne instaliki IE6 działają ciekawe dlaczego nie trzymał sesji ? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.