Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][XHTML]nieprawidłowe odświeżanie zawartości iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Fary
Witam
Mój problem wygląda następująco:
Strona posiada z lewej strony menu z linkami do elementów które są wyświetlane jako treść w ramce po prawej, wszystko działa ok do momentu gdy odświeżę stronę np. wcisnę F5. Wtedy zawartość elementu iframe wraca do wartości zadeklarowanej w SRC="..." , jest to uciążliwe. Strona główna jest pisana w html a elementy wyświetlane w ramce w xhtml, myślałem że może to ma jakieś znaczenie ale wygląda na to że nie.

Pozdrawiam, Mariusz
kossa
Jest to normalne zachowanie przeglądarek i nie ma to nic wspólnego z technologią html czy xhtml.

Możesz spróbować zastosować na stronie w ramce php i sesje, i jeśli jest refresh to sprawdzasz jaka była strona zapisana w sesji, jeśli była jakaś to robisz header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i przeładowujesz stronę w ramce na tą z której wyszedł internauta. To taki pomysł na szybko teraz smile.gif

Łukasz
Fary
Dzięki Łukasz, na tej stronie używam sesji do autoryzacji użytkownika, nie myślałem żeby zapisywać w niej odwiedzaną strone... pomyślimy...

Nie zgodzę sie tylko z tobą że jest to normalne zachowanie, bo kiedyś zrobiłem stronę tylko w html+css i ona podczas odświeżanie nie powraca do domyslnie ustawionej wartości ramki, może teraz mam problem bo jest w niej zapisany kod php??

Liczę na więcej uwag i sugestii smile.gif

Pozdrawiam, Mariusz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.