Zacząłem się bawić frameworkiem Code Igniter, przerobiłem sobie cały tutorial ze strony php.krk.edu.pl, jedna rzecz mnie zastanawia
czy jest możliwość używania w aplikacji opartej na CI wielu użytkowników bazy danych?
np do wyświetlania rzeczy typu newsy, jakieś toplisty itp(wszystko jedno co nie potrzebuje autoryzacji usera) używać użytkownika z uprawnieniami jedynie odczytywania danych, natomiast user o uprawnieniach modyfikacji byłby używany dopiero po zalogowaniu się użytkownika.
czy jest to wogóle możliwe? Bo przecież użytkownik bazy jest ładowany automatycznie z pliku konfiguracyjnego
pozdrawiam
a teraz pytanie z innej beczki, trochę dodatkowe - zamierzam w końcu zrobić już dość rozbudowaną aplikację(dla znajomego tak na próbę), ze standardowymi elementami typu logowanie, prywatne wiadomości, własne wizytówki, ogłoszenia.
szczerze mówiąc wszystko już mam rozplanowane co jak ma działać, model bazy również prawie skończony - jest tylko jeden mankament: byłby to mój pierwszy serwis z prawdziwego zdarzenia(nie mówię że jestem zielony, jakiś czas temu przeszedłem załamkę z powodu odkrycia programowania obiektowego kiedy człowiek był w przeświadczeniu że już wszystko wie

Zastanawiałem się nad CakePHP, Zend Framework, ale nie znalazlem porównań(jeszcze TYPO3 sobie badam ale to jest inna bajka), ale potrzebuję porównania i czego bardziej wymagają w firmach deweloperskich
z góry dzięki za odpowiedź