Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Upload pliku - problem z rozmiarem pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raf_79
Witam wszystkich

Mam następujący problem, usiłuję zrobić upload plików na serwer ze stronki. Problem jaki się pojawia to rozmiar pliku tzn przy jednych plikach rozmiar jest podawany prawidłowo a przy innych rozmiar wynosi 0. Szukałem trochę nie potrafię znaleźć przyczyny takiego zachowania. Zmieniałem max dopuszczalny rozmiar pliku ale to nie ma z tym związku jak sie okazało sad.gif to kawałek kodu jaki mam :

1. <?php
  2. echo "<FORM enctype=\"multipart/form-data\" ACTION=\"{$adr}\" METHOD=\"POST\">";
  3. echo "<input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"500\" />"; 
  4. echo "<table>";
  5. echo "<tr>";
  6. echo "<td>Wybież plik: </td>";
  7. echo "<td class=\"kol_i\"><input name=\"plik\" type=\"file\" size=\"60\"/></td>";
  8. echo "</tr>";
  9.  
  10. echo "</table>";
  11. echo "<div class=\"guziki\">";
  12. echo "<input type=\"submit\" name=\"dodaj_plik\" value=\"Wyślij plik\" />";
  13. echo "</div>";
  14. echo "</form>";
  15. ?>

1. <?php
  2. if (strlen ($_FILES['plik']['name']) != 0)
  3. {
  4. $roz_d = explode ('.', $_FILES['plik']['name']);
  5. $_SESSION ['wiad'] .= $roz_d [0]." . ".$roz_d [1]." ".$_FILES['plik']['size'];
  6. }
  7. ?>

Może ma ktoś jakieś spostrzeżenia questionmark.gif
Z góry dzięki za pomoc smile.gif

Pozdrawiam
Rafał

EDIT:

Proszę moderatora o usunięcie atku problem rozwiązałem sobie już
Daimos
jestes pewny, ze plik ktory niby wyswietla 0bajtow, na pewno sie dobrze skopiowal?
raf_79
W ogóle się nie kopiował w php.ini mam zapisane 2MB a plik był większy wtedy w zmiennej $_FILES []['size'] jest wartość 0 teraz sprawdzam zmienną $_FILES []['error'] i jak jest równa 0 jest oki; jak 1 to plik większy niż określone w php.ini; jak 2 to plik większy niż zadeklarowany w formularzu w ukrytym polu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.