poxrimex
23.09.2007, 15:38:26
Witam mam pewien problem. Otóż mam serw na ovh.org z obsługą php, mysql itd;
Instaluje jakikolwiek skrypt php, wówczas pojawia się ostrzeżenie Warning! i tam pisze błąd na tej i na tej lini.
Proszę o pomoc co mam zrobić aby wreszczie skrypty zaczęły działać. Jeżeli ktoś zna odpowiedz proszę mi dokładnie wytłumaczyć. Z góry dziękuje
tsharek
23.09.2007, 15:46:02
Mamy zgadywać co może być nie tak? Chyba żartujesz! Podaj jaki błąd Ci wyskakuje i kawałek kodu w do którego odnosi się błąd!
poxrimex
23.09.2007, 16:16:43
<?php
mysql_connect('localhost', 'nazwa_uzytkownika' , 'haslo_uzytkownika');
mysql_select_db("newsy");
$query = mysql_query("select * from newsy where id='$id'");
$rekord = mysql_fetch_array($query);
$tekst = '<b><h3>'.$rekord[1].'</h3></b>'.$rekord[3].'<br/><br/>'.$rekord[4];
echo $tekst;
?>
do localhost nazwy usera itd wpisałem odpowiednie rzeczy
błędy:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'nazwa_uzytkownik'@'localhost' (using password: YES) in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 2
Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Access denied for user 'UNKNOWN_USER'@'localhost' (using password: NO) in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 3
Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 3
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'UNKNOWN_USER'@'localhost' (using password: NO) in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 4
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 4
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/y/o/u/young/www/news/news.php on line 5
tsharek
23.09.2007, 17:11:39
używaj BBCODE bo będzie źle:)
Błędy pokazują że nie może połączyć sie z bazą danych: sprawdź ustawienia konta (dowiedz się dokładnie w jaki sposób masz się łączyć z mysqlem)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.