Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] pobieranie zdjec
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dzigi
Witam !

Dzieki ze zerknales. Mam w bazie danych zapisane nazwy zdjec i chce wyciagnac nazwy do panelu edycyjnego. Zastosowalem ponizsze rozwiazanie. W innym przypadku dziala bez zarzutu, a w tym nie wypisuje pierwszego wyniku z zapytania. Np mamy 4 zdjecia a skrypt wypisuje tylko 3 ostatnie. Nie widze, zadnego bledu i juz nie mam na to sily. Moze Ty mi pomozesz sad.gif

Z gory dziekuje!

1. <?php
  2. $query0="SELECT * FROM zdjecia WHERE id_oferty='".$_POST['id_lokalu']."'";
  3. $res0=mysql_query($query0);
  4. $row0=mysql_fetch_assoc($res0);
  5. $b=0;
  6. while ($row0 = mysql_fetch_array($res0))
  7. {
  8. $tmp[$b]=$row0['nazwa_zdjecia'];
  9. $b++;
  10. }
  11. echo $row0['nazwa_zdjecia'];
  12. echo $row0['nazwa_zdjecia'];
  13. ?>
  14. <input type="text" name="zdjecie1" size="20" value="<? if(!empty($tmp[0])){ echo $tmp[0];} ?>"/>
  15. Nazwa zdjęcia <br />
  16. <input type="text" name="zdjecie2" size="20" value="<? if(!empty($tmp[1])){ echo $tmp[1];} ?>" />
  17. Nazwa zdjęcia <br />
  18. <input type="text" name="zdjecie3" size="20" value="<? if(!empty($tmp[2])){ echo $tmp[2];} ?>" />
  19. Nazwa zdjęcia <br />
  20. <input type="text" name="zdjecie4" size="20" value="<? if(!empty($tmp[3])){ echo $tmp[3];} ?>"/>
  21. Nazwa zdjęcia <br />
  22. <input type="text" name="zdjecie5" size="20" value="<? if(!empty($tmp[4])){ echo $tmp[4];} ?>"/>
  23. Nazwa zdjęcia <br />
  24. <input type="text" name="zdjecie6" size="20" value="<? if(!empty($tmp[5])){ echo $tmp[5];} ?>"/>
  25. Nazwa zdjęcia <br />
  26. <input type="text" name="zdjecie7" size="20" value="<? if(!empty($tmp[6])){ echo $tmp[6];} ?>" />
  27. Nazwa zdjęcia <br />
  28. <input type="text" name="zdjecie8" size="20" value="<? if(!empty($tmp[7])){ echo $tmp[7];} ?>"/>
  29. Nazwa zdjęcia <br />

Dzieki i czekam na Twoja pomoc!

Dzigi
nospor
Przed petla wykonujesz jedno mysql_fetch_assoc(), przez co petla zwraca ci o to jedno zdjecie mniej

przenosze na przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.