Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] AJAX, formularz, Prototype
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Juzef
Witam
Znów muszę wystąpic tu z problemem pozornie trudnym, a chodzi o dokładnie coś takiego jak opisane tutaj. Mam listę komentarzy, każdy to osobny div, teraz formularz odpalam AJAXem i wrzuca on kolejną warstwę z komentarzem. Chodzi mi by jak w w/w linku zastosować jakiś efekt wizualny na tej dodawanej warstwie. Kombinowałem, jednak rozwiązania nie osiągnąłem, więc liczę że z wyrozumiałością do lamera podejdziecie...
Z poważaniem
Juzef
enigma
przecież masz w askeet tutorial opisane dodawanie http://www.symfony-project.com/askeet/1_0/10
  1. <div class="answer" id="add_answer">
  2. <?php echo form_remote_tag(array(
  3. 'url' => '@add_answer',
  4. 'update'  => array('success' => 'add_answer'),
  5. 'loading' => "Element.show('indicator')",
  6. 'complete' => "Element.hide('indicator');".visual_effect('highlight', 'add_answer'),
  7. )) ?>
  8.  
  9. <div class="form-row">
  10. <?php if ($sf_user->isAuthenticated()): ?>
  11. <?php echo $sf_user->getNickname() ?>
  12. <?php else: ?>
  13. <?php echo 'Anonymous Coward' ?>
  14. <?php echo link_to_login('login') ?>
  15. <?php endif; ?>
  16. </div>
  17.  
  18. <div class="form-row">
  19. <label for="label">Your answer:</label>
  20. <?php echo textarea_tag('body', $sf_params->get('body')) ?>
  21. </div>
  22.  
  23. <div class="submit-row">
  24. <?php echo input_hidden_tag('question_id', $question->getId()) ?>
  25. <?php echo submit_tag('answer it') ?>
  26. </div>
  27. </form>
  28. </div>

div w którym znajduje się formularz odpowiedzi zostaje zaktualizowany i w jego miejscu pojawia się wysłana odpowiedź. Ta dodana odpowiedź jest również podświetlana
Juzef
Łoj, zapomniałem już w sumie o tej sprawie. Tylko mnie tu chodziło aby to było wielokrotnego użytku, a w/w rozwiązanie to wyklucza. Jednak mniejsza o to teraz, już znalazłem rozwiązanie/prawie/. Dodaje do wywołania ajaxowej funkcji 'position' na 'bottom' i jak w response dostaje div'a z komentarzem, dorzucam go do listy. Problem w zasadzie pozostał z przyprawieniem do tego efektu graficznego. W tym celu musiałbym jakoś zapodać każdemu div'owi jego ID, a na to dotąd pomysłu nie mam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.