Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Integracja forum
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Juzef
Witam
Zachodzę lamerstwu swemu dać upust. W zmaganiach z Symfony doszedłem do etapu gdzie przydałoby mi się forum. Ale nie mam m.in. czasu, ambicji, chęci i potrzeby by na nowo wynajdywać koło, tak więc pasowałoby mi zintegrowanie jakiegoś dobrego istniejącego skryptu forum. Wziąłem na tapetę na razie phpBB. Teraz tylko pytanie jak się za to zabrać? Z grubsza rzecz jasna chodzi o uwspólnienie sesji i użytkowników dla symfony i forum. Tyle że są tam spore różnice w filozofii przechowywania tychże w bazie. A jako względny noob nie bardzo kumam z której strony najekonomiczniej byłoby zaczynać. W ogóle czy takie działanie się opłaca?
Z poważaniem regularnie
Juzef
LBO
Integrujesz forum z frameworkiem, nie framework z forum, dlatego stawiałbym na modyfikacje mechanizmu sesji w phpBB.

P.S. Nie jesteś w stanie napisać forum z symfony? Potrzebujesz wszystkich wodotrysków w forach dedykowanych?
strife
Ja pozwolę sobie dodać, że istnieje gotowe forum dla symfony, możesz je znaleść w pluginach smile.gif
Juzef
@LBO - Cóż, może niekoniecznie potrzebne mi wszystkie ficzery z gotowca, jednak jak wspomniałem nie chce mi się specjalnie klepać tego od podstaw, gdyż pewno narobię więcej błędów niż to wszystko warte, chociaż... jeśliby mnie wykończyła nadto sprawa, kto wie...
@strife - jeśli chodzi o SymfonyBB, to patrzyłem ale nie widziałem. Teraz jak wchodzę na http://sourceforge.net/projects/symfonybb/ do downloadu, mam 'No File Packages Defined'. Chyba że SVNa trza ciągnać, ale chyba na cuda się nie zanosi. Niemniej jeśli nie podołam phpBB, rozważę i to wyjście awaryjne...
mike
Zaprzyjaźnij się ze stroną: SymfonyPlugins
~strife miał zapewne na myśli: sfSimpleForumplugin - Bulletin Board / Forum for symfony

---
Dokładnie, to miałem na myśli : ) /~strife/
Juzef
A, skoro to to to....;] Obadałem i muszę przyznać że jak na moje potrzeby jest w sam raz. Dzięki niech będą Wam, którzyście n00ba oświecili...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.