Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znak # zapisany inaczej
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Jarod
Na pewnej stronie mogę zmieniać styl swojego szablonu wklejając do formularza kod css. Wszystko działa pięknie ale problem pojawia się gdy wklejam taki kod:
  1. <style type="text/css">
  2. table#selector {display:none;}

Przy zapisywaniu zmian skrypt usuwa wszystkie znaki #. W podglądzie kodu źródłowego widzę:
  2. tableselector {display:none;}

Próbowałem zapisać w ten sposób table#selector {display:none;} ale sam znak # jest usuwany.
Znacie jakiś inny sposób na zapis znaku # bez używania #? Dodam, że jest taka możliwość, bo na innej stronie (dotyczy tego samego szablonu) dało się wkleić #
.radex
coś gdzieś słyszałem, że znak "?" jest rozpoznywano zarówno do identyfikatorów (#) jak i do klas (.), ale szczerze mówiąc nigdy tego nie sprawdzałem...
Daimos
a jak nie pomoze to wstawiaj kropke i zamiast id uzywaj class, skoro innego wyjscia nie ma
PiotrLegnica
Jest jeszcze
Kod
table[id="selector"] { ... }
Jarod
Cytat(radex_p @ 14.10.2007, 20:08:33 ) *
coś gdzieś słyszałem, że znak "?" jest rozpoznywano zarówno do identyfikatorów (#) jak i do klas (.), ale szczerze mówiąc nigdy tego nie sprawdzałem...

2. table#selector {display:none;}

Sprawdziłem - nie działa.

@my salsa: Nie mogę zmieniać kodu html. Mogę wrzucać jedynie style.

@PiotrLegnica: Wygląda na to, że działa. Wielkie dzięki. Masz browca winksmiley.jpg
mike
Cytat(PiotrLegnica @ 14.10.2007, 23:15:42 ) *
Jest jeszcze
Kod
table[id="selector"] { ... }
Niestety to rozwiązanie jest "FF/Opera only". BadzIEwIE tego nie łyknie.
Jarod
@mike: masz racje. W takim razie jest inny sposób na wprowadzanie znaku #, skoro innym się to udaje..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.