Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] sfGallery2Plugin
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Juzef
Witam
Może to niekorzystna pora, a może i moje n00bostwo, ale cóż... Wpadłem na taką wtyczkę jak sfGallery2Plugin. Z początku sprawa szła pięknie, a robiłem wedle readme. I zainstalowałem Gallery2, po czym wtyczkę, i gdy spróbowałem otworzyć Gallery2 spod Symfony co właśnie wtyka umożliwia, wyświetla mi się kod strony zamiast galerii. Patrzę w źródło i widzę że cały kod html taki jak <, >, " itp został zamieniony na encje więc zaraz błyskotliwie powiązałem to z faktem że mam włączony output escaping. Nic mi to jednak nie pomogło, bo nadal nie wiem jak czemuś takiemu zapobiec.
Cóż byście poradzili?
Z poważaniem regularnym
Juzef
defrag
Nie znam tego pluginu ale jesli np wywoluje sie to $galery->init() to zmien na $galery->init(ESC_RAW)
Juzef
Ta, upewniłem się że to ta przyczyna. Jak wyłączę output escaping - działa dobrze. Teraz a propos wyżej wymienionego... jest coś takiego, z tym, że ta funkcja nie pochodzi od pluginu a z samego Gallery2, gdzie jest jakiś specjalny mechanizm do integracji. Plugin wywołuje odpowiednie funkcje z Gallery2, przemiela to po swojemu i widać tam symfony swoje odwala niepotrzebnie to escape'ując, tylko nie wiem w którym momencie to zachodzi.
defrag
Cytat(Juzef @ 22.10.2007, 14:43:32 ) *
Ta, upewniłem się że to ta przyczyna. Jak wyłączę output escaping - działa dobrze. Teraz a propos wyżej wymienionego... jest coś takiego, z tym, że ta funkcja nie pochodzi od pluginu a z samego Gallery2, gdzie jest jakiś specjalny mechanizm do integracji. Plugin wywołuje odpowiednie funkcje z Gallery2, przemiela to po swojemu i widać tam symfony swoje odwala niepotrzebnie to escape'ując, tylko nie wiem w którym momencie to zachodzi.

Nie do konca cie rozumiem, ale przeciez widok dekuruje obiekty przez htmlentities.
Juzef
Już zbadałem chyba istotę sprawy. Otóż plugin Gallery2 zapodaje do widoku tablicę $data, na której gdy wykonam print_r, wyświetla mi się elegancko widok pożądany. Ale jeśli w szablonie spróbuję dać to przez echo, wtedy wyświetli czysty kod html. Czyli chodzi aby wziąć tę tablicę przed filtracją. Teoretycznie powinno być $sf_data->getRaw(), ale tutaj potrzebuję konkretnie jednego elementu : $data["bodyHtml"]. Tylko że w/w funkcja zdaje się nie radzić sobie z tablicą, albo to ja się nie znam.
Reasumując, jak mam pobrać jeden niewyczyszczony rekord z tablicy?
EDIT:
Achtung, sprawa załatwiona. Starczyło taką wyszukaną operację przeprowadzić:
  1. <?php
  2. $unescaped = $sf_data->getRaw('data');
  3. echo $unescaped["bodyHtml"];
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.