Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Szerokość +1180 i rozciąganie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Koniczynka
Witajcie,

Od pewnego czasu sklejam design. Byłoby wszystko wporządku, gdyby nie fakt, że jego szerokość to 1180px i ma się on rozciągać pod większe rozdzielczości. W tym celu zastosowałem w arkuszu styli width:100% dla poszczególnych divów i całego body, dodając także repeat-x dla teł z ostatnich divów. Jednak nic to nie pomogło, bo w rozdzielczości 1024x768 strona się rozleciała.

Myślałem o zastosowaniu min-width, ale to akurat rozwiązanie tylko dla FF i Opery. nIEszczęsny nie łapie tego. Nie mogę też zmniejszyć o te 156px elementów z prawej strony.

Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, który mógłby pomóc w rozwiązaniu mojego problemu?

Podaję fragment arkuszu CSS:
  1. #dolne {width:100%; height:auto; display:inline; float:left;background-image: url(images/tlodo.jpg); background-repeat: no-repeat;}
  2. <!--to obszar stopki-->
  3.  
  4. .lews {width:440px; height:236px; display:inline; float:left; background-image: url(images/gl_36.jpg); background-repeat: no-repeat;}
  5. .srods {width:486px; height:236px; display:inline; float:left; }
  6. .praws {width:auto; height:236px; display:inline; float:left; }
  7.  
  8. <!--divy tworzące stopkę; praws ma się rozciągać na szerokość-->
nevt
Poczytaj: Lista bugów przeglądarek , a rozwiązanie swe znajdziesz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.