Od pewnego czasu sklejam design. Byłoby wszystko wporządku, gdyby nie fakt, że jego szerokość to 1180px i ma się on rozciągać pod większe rozdzielczości. W tym celu zastosowałem w arkuszu styli width:100% dla poszczególnych divów i całego body, dodając także repeat-x dla teł z ostatnich divów. Jednak nic to nie pomogło, bo w rozdzielczości 1024x768 strona się rozleciała.
Myślałem o zastosowaniu min-width, ale to akurat rozwiązanie tylko dla FF i Opery. nIEszczęsny nie łapie tego. Nie mogę też zmniejszyć o te 156px elementów z prawej strony.
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł, który mógłby pomóc w rozwiązaniu mojego problemu?
Podaję fragment arkuszu CSS:
#dolne {width:100%; height:auto; display:inline; float:left;background-image: url(images/tlodo.jpg); background-repeat: no-repeat;} <!--to obszar stopki--> .lews {width:440px; height:236px; display:inline; float:left; background-image: url(images/gl_36.jpg); background-repeat: no-repeat;} .srods {width:486px; height:236px; display:inline; float:left; } .praws {width:auto; height:236px; display:inline; float:left; } <!--divy tworzące stopkę; praws ma się rozciągać na szerokość-->