Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] propel-build-model error: ... Invalid document end
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
xentis
Hejka,

kiedy wykonuje symfony propel-build-model wyświetla mi następujący błąd:

(...)
propel > om-template:
[propel-om] Target database type: mysql
[propel-om] Target package: lib.model
[propel-om] Using template path: /usr/local/php5/.../symfony/vendor/propel-generator/templates
[propel-om] Output directory: /usr/home/.../sf_project
[propel-om] Processing: generated-schema.xml

[PHP Error] DOMDocument::load(): Attribute name redefined in /usr/home/.../config/generated-schema.xml, line: 2 [line 407 of /usr/local/php5/.../symfony/vendor/propel-generator/classes/propel/phing/AbstractPropelDataModelTask.php]
i ten sam blad jeszcze kilkanascie razy z innym parametrem dla 'line: x'. A na końcu:
Execution of target "om-template" failed for the following reason: /usr/home/.../config/generated-schema-transformed.xml:2:1: Invalid document end
[phingcall] /usr/home/.../config/generated-schema-transformed.xml:2:1: Invalid document end

powyższe ścieżki do plików troszkę skróciłam (/.../)

Schemat bazy mam w postaci yml-a (schema.yml). Ponadto, wiem że połączenie z bazą mam dobrze ustawione, ponieważ schema.yml zostało wygenerowane poprzez symfony propel-build-schema.

Czy ktoś wie skąd taki błąd? Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!
enigma
już nie pamiętam jak to dokładnie było, ale tam gdzie masz plik schemal.yml sprawdź też czy nie ma przypadkiem schema.xml jeśli jest to go usuń, nie wiem czy to pomoże ale spróbuj smile.gif
jupeter
ja obstawiam, że masz zrąbany plik schema.yml (nie zawsze składnia się dobrze wygeneruje za pomocą propel-build-schema).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.