Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 2 Domeny na jednym IP.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
umpapa
Witam:)
Mam wykupione w netart 2 domeny: www.mojastrona.pl i www.mojastron1.pl. Serwer mam Apache na localhoscie.Oczywiście mam 1 nr IP. I teraz taj. W netart mam przekierowanie www.mojastrona.pl na moje IP. STrony mam w katalogu C:/usr/www. I wszystko śmiga. Wpisuję do przeglądarki www.mojastrona.pl i jest ok. Ale teraz mam drugą domenkę i na niej drugą stronkę. Stronka ta siedzi w katalogu c:/usr/www/TEST i teraz mam w netart przekierowanie doemny drugiej(mojastrona1.pl) na www.mojastrona.pl/TEST. No i oczywiście jak wpisze do przeglądarki www.mojastrona1.pl to smiga .Tylko, że to takie jakieś chore jest.Adres strony w pasku pokazuje jako www.mojastrona.pl/TEST a nie mojastrona1.pl. Dlatego chciałbym skonfigurować VHOST aby mieć dwie oddzielne stronki na jednym IP. Czy to mi pomoże? I jeśli tak to bardzo prosze o pomoc bo próbowałem i jakoś mi nie wychodziło. I czy wtedy w netart dla mojastrona1.pl robię inne przekierowanie czyli na moje ip tak samo jak w mojastrona.pl??

Dziękuję:)
Kaliński R.
seaquest
Jak próbowałeś? Daj może ten fragment konfiguracji, to jeśli jest zły to go poprawimy.
umpapa
miAŁEM TAK:
#<VirtualHost mojeIP>
# ServerAdmin [email="admin@mojastrona.pl"]admin@mojastrona.pl
[/email]# DocumentRoot usr/www/
# ServerName www.mojastrona.pl
# ErrorLog logs/mojastrona.pl-error_log
# CustomLog logs/mojastrona.pl-access_log common
#</VirtualHost>

#<VirtualHost mojeIP:80>
# ServerAdmin admin@mojastrona1.pl
# DocumentRoot usr/www/TEST
# ServerName www.mojastrona1.pl
# ErrorLog logs/mojastrona1.pl-error_log
# CustomLog logs/mojastrona1.pl-access_log common
#</VirtualHost>

Jako moje IP dawałem moje stałe IP . Coś nie wyszedł ServerAdmin w 1szym hoscie ale powinno byc wpisane jak w drugim tylko mojastrona.pl
seaquest
Z tego co pamiętam, to apache nie pozwala na używanie jednego vhosta "mojeip" a drugiego "mojeip:80". Najlepiej sprawdź co mówi serwis apache wywołany z parametrem -t.
umpapa
Z tego co sie doczytałem to jeszcze muszę ustawić mojastrona1 w hosts. Będę kombinował...może coś z tego wyjdzie. Czau trochu mam...smile.gif)

TEMAT ZAKOŃCZONY. SZKODA GADAC....ale się ucze dopiero:) A dokładnie to miałem # przy komendach sad.gif NIE ŚMIAĆ SIE;p DZIEKI WSZYSTKIM exclamation.gif STRONKI ŚMIGAJĄ JAK TALALA exclamation.gif!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.