Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] generowanie miniatur z obrazków
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
craker
Witam,
mam taki problem:

Cytat
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 28820 bytes) in F:WebServhttpdkatfunkcje.php on line 56

w lini tej znajduje się
Kod
$im=imagecreatefromjpeg($name);

nie rozumiem, czemu ten bład jest generowany. do tej pory generowanie miniatur zawsze mi działało a teraz takie coś :|

Prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu
stygma
Za duży obrazek chcesz zmniejszyć, albo skrypt zabiera zbyt wiele pamięci ustawionej w memory_limit w pliku php.ini.

pozdrawiam stygma
craker
plik waży 707KB, chyba że wymiarowo questionmark.gif ma 7205x3661px
stygma
Spróbuj z obrazkiem ~200KB - nie wywali błędu.

pozdrawiam stygma
craker
hmm, z mniejszymi plikami działa, a da się coś zrobić, żeby duże pliki też obrabiał questionmark.gif
stygma
Przecież napisałem - zmienić memory_limit, o ile masz serwer na swoim komputerze. Jeżeli nie, nic nie zrobisz. Nie używasz żadnego programu gaficznego? Po co dręczyć serwer takimi kobyłami?

pozdrawiam stygma
craker
memory limit mam cały czas ustawione na 64MB i pojawia się taki komunikat, przy plikach takiego rozmiaru.
po to męczyć że to jest skrypt dla fotografa, do portfolio, no ale cóż najwyżej go nauczę odchudzać swoje zdjęcia tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.