Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Wyciaganie danych z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
in5ane
Hi, mam problem otóż zapytanie coś oszukuje, wyciąga dane, których nie powinno.

1. <?php
  2. $query = "SELECT * FROM page_imprezy WHERE status = '2' AND imp_start >= CURDATE() OR imp_stop >= CURDATE()";
  3. ?>

To zapytanie wyciąga mi rekordy nawet ze statusem 1, z datą nie ma problemu.

1. <?php
  2. $search_query = '';
  3. if($miech[0] != '')
  4.  $search_query .= " AND imp_start LIKE '%".$miech[0]."%'";
  5.  
  6. $search_query .= '';
  7. if($_POST['kraj'] != '')
  8.  $search_query .= " AND kraj = $_POST[kraj]";
  9.  
  10. $query = "SELECT * FROM page_imprezy WHERE status = '2' $search_query AND imp_start >= CURDATE() OR imp_stop >= CURDATE()";
  11. ?>

Z tym jest taki problem, że wywala taki error:
Kod
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\WebServ\httpd\deska\imprezy.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\WebServ\httpd\deska\imprezy.php on line 124

Z góry dziękuję za pomoc.
nospor
war1 and war2 or war3 - bedzie prawdą gdy:
war1 i war2 będą true
lub
war3 bedzie true

Ty chyba miales na mysli:
war1 and (war2 or war3) - bedzie prawdą gdy:
war1 i (war2 bedzie true lub war2 bedzie true)
in5ane
Fajnie wiedzieć co ja miałem na myśli.. jednak pytam jak się pozbyć tych błędów.
Ertai
Czlowieku, troche pokory, wlasnie ci kolega przedstawil jak rozwiazac masz swoj problem... ale musisz sam pomyslec. Polecam przyjrzec sie swoim warunkom logicznym, dowiedziec sie jak wyglada kolejnosc ich rozpatrywania i kiedy dany warunek jest prawdziwy a kiedy nie, a przede wszystkim uwazniej czytac to co pisza inni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.