Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mintAjax]Nowe okno
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
gacucha
Witajcie. Czy w mintAjaxie można otworzyć nowe okno wyglądające np. tak ja te generowane za pomocą GreyBoxa i jemu podobnych?
Próbowałem go użyć, ale nie poradziłem sobie z konfiguracją :|

Jeśli wie ktoś o funkcjach które pozwalają otworzyć ladne, nowe okno w mintAjaxie lub mógłby przedstawić w miare prostą konfigurację Greya aby żył w symbiozie z mintem będę wdzięczny smile.gif

pozdrawiam

//edit:
No coż...sam sobie jakoś poradziłem. Udało mi się odpowiednio skonfigurować GreyBox'a smile.gif
Szkopuł tkwił w kolejności dołączania plików.
Może komuś się to kiedyś przyda, więc przedstawie po krótce o co chodzi.

A zatem wrzucamy katalogi 'adobe_images', 'compression_lib', 'greybox' oraz 'greybox_source' do katalogu glownego witryny. Do strony glownej /na ktorej uzywamy jak sie domyslam mintAjax/ ktora znajduje sie w katalogu glownym dodajemy kod:

CODE

<body onload="OnLoad()">

<script type="text/javascript" src="mintajax.js"></script>

<script type="text/javascript">
var GB_ROOT_DIR = "./greybox/";
</script>

<script type="text/javascript" src="greybox/AJS.js"></script>
<script type="text/javascript" src="greybox/AJS_fx.js"></script>
<script type="text/javascript" src="greybox/gb_scripts.js"></script>
<link href="greybox/gb_styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />

Ja umieściłem to w sekcji BODY. Można oczywiście w HEAD (byc moze nawet bedzie poprawniej. wazne,ze dziala poprawnie winksmiley.jpg ).
Należy tylko pamiętać, żeby dołączenie plików GreyBox'a było PO dołączeniu pliku mintajax.js exclamation.gif W przeciwnym wypadku nie zadziała.

Teraz możemy już dodać link:
Kod
<a href="http://google.pl/" title="Google" rel="gb_page_center[640, 480]">Google.pl</a>

czyli otwarcie google.pl w okienku GreyBox o wymierach 640x480.

Na stronie projektu można znaleźć jeszcze inne, ciekawe zastosowania smile.gif

pozdrawiam, gacucha:)
cytrysek
Witam,
dzięki za tutorial.
działa pięknie, ale mam jeszcze pytanie z serii: jak odswierzyc pierwsza strone po zamknieciu okienka?

Mam taki kod (smarty):

Kod
<a href="item.php?ad_id={$ad_id}" onclick="parent.parent.GB_hide();">GOTOWE </a>

kod ten wykonuje insert do bazy mysql (formularze), jednoczesnie fragment
Kod
onclick="parent.parent.GB_hide();

powoduje zamkniecie okna greybox.

I jest pięknie, tylko na 1 stronie, skad wywoluje sie okno greybox w jednym miejscu sa dane, ktore wlasnie ulegly zmianie i trzebaby je pokazac aktulne, ale juz bez przeladowywania calej strony.

Czy ktos wie jak polaczyc ze soba greybox'a + mintajax'a tak aby np dane na 1 stronie byly automatycznie wyswietlane (np miedzy jakims div'em) po aktualizacji w okienku greyboxa?

Dzieki za pomoc.

PW
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.