Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z uruchomieniem Apache+PHP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
maniana
Witam
Mam problem z uruchomieniem serwera Apache wraz z PHP na WinXP.
Dotychczas nie było żadnego problemu z instalacja i uruchomieniem. Problemy zaczęły sie po zmianie sprzętu na nowszy.
Instalowane są następujące paczki:
- apache_2.2.3-win32-x86-no_ssl
- php-5.2.0-win32
- ZendOptimizer-3.2.0-Windows-i386
Zapewniam, że konfiguracja jest poprawna. Apache działa bez zarzutu. Problem zaczyna się w chwili gdy Apache napotyka pliki php, tutaj następuje wywalenie sie serwera... (...błąd. Program zostanie zamknięty...). Na początku myślałem, ze to wina windowsa i po reinstlacji systemu wszystko będzie w porządku. Teraz okazało się, że problem wystąpił na zupełnie innym sprzęcie (też nowym). Oba komputery działają na procesorze AMD64 x2.
Jakoś nie mogłem znaleźć żadnych ew dystrybucji specjalnych pod te procki.

Czekam na jakiekolwiek sugestie i porady.
Pozdrawiam
nevt
Cześć - miałem podobną sytuację:
WinXP Prof pl SP2 + Apache 2.2.4 + PHP 5.2.4

Okazało się, że problem powstał, bo próbowałem zainstalować PHP z wszystkimi bibliotekami / modułami jakie były zawarte w ściągniętym packu instalacyjnym. U mnie też system (albo sam server www) wylatywał bez powodu w powietrze. Po jakimś czasie doczytałem, że do poprawnego działania niektórych libów niezbędne są jeszcze dodatkowe zasoby z innych źródeł. Więc przyciąłem konfigurację PHP (zostawiłem tylko niezbędne wg moich potrzeb biblioteki) i teraz wszystko śmiga bez problemu.

Nie wiem teraz, które konkretnie biblioteki były powodem kłopotów, ale te u mnie działają bez problemów:
Kod
bcmath
calendar
com_dotnet
ctype
date
dba
dom
filter
ftp
gd
hash
iconv
imap
libxml
mbstring
mysqli
odbc
pcre
pdf
pdo_mysql
pop3
printer
Reflection
runkit
session
smtp
SPL
standard
timezonedb
tokenizer
translit
uploadprogress
wddx
win32ps
win32scheduler
win32service
win32std
xml
xmlreader
xmlwriter
zip
zlib
zlib_filter

Powodzenia
maniana
Witam..
Racja pomogło. Zainstalowałem php z minimalna ilością rozszerzeń. W miarę potrzeby będę je uruchamiał dodatkowo i może dowiemy się co powoduje błąd.
Dzięki za info
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.