Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [agavi] Ustawianie głównego layoutu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
LBO
Z "Sample Agavi Application" wiem, jak ustawić layout, by czytał szablon z wybranego modułu.

Jakie ustawienia są potrzebne, żeby layout wyczytał z szablonu z z głownego folderu aplikacji %agavi.app_dir%/templates ?

Dalej, jaka jest nazwa zmiennej, do której zapisywany jest jest wynik działania wywołanej akcji? Czytałem, że $controller, w sample'u jest $inner - pogubiłem się.
splatch
Hej, zawitałem tu całkiem przypadkiem.

Jeśli chcesz użyć szablonu z katalogu głównego to po stworzeniu klasy widoku powinieneś ustawić szablon przez $this->setTemplate('pełna ścieżka do pliku.tpl'). Nazwę widoku możesz wówczas również przepchnąć przez powiedzmy $this->setAttribute('view', get_class($this));

Nie jestem pewien jak wygląda to w wersji 1.0. Jeśli masz chwilkę wpadnij na kanał #agavi (irc.freenode.org) i zapytaj.
LBO
Chodziło mi o ustawienie w pliku konfiguracyjnym. Ale już sobie poradziłem:
  1. <output_type name="html">
  2.    <!-- renderers -->
  3.    <layouts default="default">
  4.        <layout name="default">
  5.            <layer name="content" />
  6.            <layer name="decorator">
  7.                <parameter name="template">default</parameter>
  8.                <parameter name="directory">%core.template_dir%</parameter>
  9.            </layer>
  10.        </layout>
  11.    </layouts>
  12. </output_type>

Nadal nie udało mi się wyczytać ze źródeł jak ustawia się zmienną do której zapisywany jest output wywołanej akcji. Wiesz może?

P.S.
Czekam na wyniki Twojej pracy nad Agavi IDE biggrin.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.