Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Automatyczne przeladowanie strony po zmianie checkbox-a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
userek
Witam!

Chciałem Was prosic o radę.

Za pomoca PHP pobieram sobie z bazy dane klientow i wyswietlam je w takiej formie:

1. <p><input type="text" name="firma_nr" value="nazwa_firmy_z-bazy" size="30"> &nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="checkbox" name="1" onChange[b]="? questionmark.gif "></p>

Chcialbym aby skrypt reagowal na zmiane checkbox-a przez usera i automatycznie przeladowywal mi stronke jeszcze raz ( juz pozniej dodam sobie to co chce ) - ale nie wiem jak zmusic chceck-boxa do automatycznej reakcji, kiedy uzytkownik kliknie aby go zaznaczyc / odznaczyc . Jak to zrobic, zeby nie trzeba bylo klikac guzika ( submit-a ) w celu ponownego odpalenia skryptu php.

Wiem, ze przyda sie do do tego "onChange", ale jak konkretnie go użyć? A moze jakas inna metoda? Byle najprosciej. smile.gif

Z gory dzieki za pomoc
dziurson
ale co, to ma się strona tylko przeładować czy jak??

jeśli tak to onChange="history.go()"
-emes-
z palca nie pamiętam, ale coś w stylu document.formularz.submit()
było to kilka razy poruszane, zawet sam odpowiadałem...

raz dla selecta, raz dla checkboksa właśnie.
userek
skrypt wyswietla liste klentow obslugiwanych przez uzytkownika - ma tez sluzyc do zaznaczania na liscie ( wlasnie poprzez chceckbox-y ), ktorych klientow user obsluguje - modyfikacji ma dokonywac zaznaczajac / odznaczajac checkbox-a . Chcialbym, aby jakakolwiek modyfikacja pojedynczego chceckboxa wysylala zmienna z id ( czy tam name-m ) tego checkboxa ponownie do skryptu tak samo jakby uzytkownik zaznaczyl / odznaczyl ktoregos klienta a pozniej kliknal przycisk ( działający jak submint )
-emes-
tak jak już wspominałem, było już tutaj o tym problemie, tylko poczukać trzeba...

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=81975
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=81905
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.