Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]pobranie tekstu ze strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gallareton
Czy jest jakas funkcja pozwalajaca pobrac text ze strony? Nie chodzi mi o pobranie textu z pliku, ani ze zrodla, tylko z samej strony... Mozna to jakos zrobic?
nevt
click - CTRL+A - CTRL+C - ALT+TAB - click - CTRL+V
Gallareton
@2x up
Obrazasz wlasna inteligencje... tak nie wygladaja funkcje w PHP =.=
1010
file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

Potem odpowiednio obrabiasz i wyciągasz co potrzebujesz... i jazda..

edit: masakra... mega spóźnienie...
nevt
zastanów sie kto tu obraża własną inteligencję. przemyśl co ma wspólnego interpreter PHP działający po stronie serwera WWW z tekstem (treścią) strony generowanej przez przeglądarkę na komputerze użytkownika.

nie ten dział kolego - to można zrobić w JS, i ewentualnie rezultaty przekazać do serwera PHP przez AJAX...

to był żart - ale chyba brakuje ci poczucia humoru smile.gif

pozdrawiam.
1010
Cytat(nevt @ 8.12.2007, 12:20:36 ) *
zastanów sie kto tu obraża własną inteligencję. przemyśl co ma wspólnego interpreter PHP działający po stronie serwera WWW z tektem (treścią) strony generowanej przez przeglądarkę na komputarze użytkownika.

to że to jest forum.php.pl a nie forum.ubsluga_skrotow_klawiszowych.pl
Cytat
nie ten dział kolego - to można zrobić w JS, i ewentualnie rezultaty przekazać do serwera PHP przez AJAX...

po co komplikować sobie życie?
Cytat
to był żart - ale chyba brakuje ci poczucia humoru smile.gif

mało śmieszny... poczucia humoru mi nie brakuje... mam go aż nadto...
Cytat
pozdrawiam.

ja również
Gallareton
a jednak mozna to zrobic za pomoca curl... czyli nie trzeba bylo mnei pouczac a jedynie napisac odpowiedz na pytanie...

a poczucia humoru nie mam, bo dopiero sie ucze php i siedze po 4-6h dziennie zeby napisac jeden skrypt -.- po tak dlugim czasie robienia go mam dosc zartow zamiast jednoznacznych odpowiedzi
nevt
heh - szukasz rozwiązania problemu ale pouczania nie tolerujesz ...

widzisz - najprawdopodobniej nie zrozumiałem twojego problemu - jeżeli chcesz się dostać do kodu HTML na stronce pod jakimś adresem - to proszę bardzo curl rozwiąże twój problem...

ale ty napisałeś:
Cytat
Czy jest jakas funkcja pozwalajaca pobrac text ze strony? Nie chodzi mi o pobranie textu z pliku, ani ze zrodla, tylko z samej strony...

założyłem (być może błędnie) - że potrzebujesz dostać się do tej treści która faktycznie jest wyświetlana u użytkownika... a to możesz zrobić tylko w JS... w wielu zaawansowanych systemach treść strony zależy od położenia, konfiguracji systemu użytkownika, albo np. od ciasteczek które ma na swoim komputerze. curl tutaj nie pomoże...

no i kolego 1010 wydaje mi się że autor tematu wcale nie potrzebuje adwokata...
Gallareton
dobra, ja tez troche przesadzam... mowilem juz, ze mnie denerwuje taki humor, bo tyle siedze nad skryptem i nic -.- tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.