Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql]problem z serwerem komercyjnym
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kalafoon
witam,
mam problem z bazą danych. Mam zrobiony panel administracyjny w oprciu o PHP i MySQL. Na serwerze lokalnym wszystko wyglada okej, laczy sie z bazą, wyswietla produkty itp. Problem polega na tym, że gdy tą samą bazę i panel wrzucam na server komercyjny to wywala mi takie błędy:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in .../panel/produkty.php on line 83
i takie:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /panel/produkty.php on line 400

wywala bledy wszedzie gdzie jest np:
  1. <?php
  2. $num_rows = mysql_num_rows($result_produkty);
  3. ?>

albo
  1. <?php
  2. $resultat_autor = mysql_fetch_array($result);
  3. ?>

Zapytania są ok, dane do polaczenia z serwerem tez sa ok bo sprawdzalem.
Czego to moze byc kwestia?. Przypominam ze na lokalu bylo wszystko super!
pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedz
Lonas
Wklej jakie masz zapytania..

i do zapytan na serwerze komercyjnym dopisz or die(mysql_error())
webdice
Nie zapomniałeś stworzyć tabel w MySQL? Jeśli nie to pokaż co wyświetla Ci mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
kalafoon
Problem rozwiazany!!
po calym dniu sprawdzania udalo mi sie rozwiazac problem a taka pierdola exclamation.gif

chodzilo o to ze przed odwolaniem z poziomu php do dowolnej tabeli przez jakiekolwiek zapytanie do bazy
musialem ja poprzedzic nazwą bazy i smiga smile.gif

ZLE:
  1. <?php
  2. select * from kategorie;
  3. ?>

DOBRZE:
  1. <?php
  2. select * from sklep.kategorie;
  3. ?>

nie wiedzialem ze serwery tego wymagaja. krasnal nie wymagal.
Pozatym na marginesie powiem Wam jedno, krasnal jest do dupy na maxa. Korzystam z niego od 2 tygodni bo bylem zmuszony skorzystac z serwera smtp. Wczesniej korzystalem 
 WebServ'a i jest o niebo lepszy.
10 razy szybszy, 100 razy stabilniejszy. Gdyby nie to ze krasnal ma SMTP to odrazu bym go usunal. Jesli ktos nie potrzebuje SMTP to niech odrazu zmieni i zobaczy roznice.

pozdrawiam smile.gif
Lonas
A nie mozesz po polaczeniu z mysql poprostu wybrac bazy questionmark.gif

mysql_select_db
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.