Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] header("Location: ../test.php/"); i traci sesje?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ApC
Witam, mam zrobiony sobie taki systemik co sie pisze itd. I wtedy po wypowiedzi: header("Location: ../test.php/"); i przenosi, aby do bazy nie dodało tego samego po refreshu... smile.gif. Nie chciałem sprawdzać czy dany plik jest itd, bo wydaje mi się to głupie i bez sensu - to łatwiej smile.gif. No i dlaczego sesje są tracone? To wygląda tak jakby "session_destroy();" jednak nie raz wywala z mojego homepage'a, a nie raz nie. Co myslicie?
sniezny_wilk
Cytat(ApC @ 1.01.2008, 13:24:51 ) *
Witam, mam zrobiony sobie taki systemik co sie pisze itd. I wtedy po wypowiedzi: header("Location: ../test.php/"); i przenosi, aby do bazy nie dodało tego samego po refreshu... smile.gif. Nie chciałem sprawdzać czy dany plik jest itd, bo wydaje mi się to głupie i bez sensu - to łatwiej smile.gif. No i dlaczego sesje są tracone? To wygląda tak jakby "session_destroy();" jednak nie raz wywala z mojego homepage'a, a nie raz nie. Co myslicie?

Napisz jeszcze raz dokładnie po polsku o co Tobie chodzi, bo nie bardzo rozumiem. Poza tym przydałby się jakiś kawałek kodu - nie sądzisz ? Skąd mamy wiedzieć w czym jest błąd ? może coś źle masz w kodzie.
Morale
sprawdź czy na stronie test.php masz zaczętą sesję
  1. <?php
  2. ?>

A może nie zapamiętuje dobrze tej sesji ? Wtedy weź:

1. <?php
  2. $_SESSION['x'] = 'aaaa';
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.