kansi
3.01.2008, 16:10:57
Witam!
Jestem poczatkujacy w php (na codzien zajmuje sie java), w pracy poproszono mnie bym zmodyfikowal troche stary projekt w php 4 (ktory dokladnie nie wiem), bo tych co go zrobili juz nie ma.
Ale mam jeden problem, otoz w prawie kazdym skrypcie pojawia sie zmienna '$SITE' i zawsze jest pusta, np.:
include_once 'config/'.$SITE.'/session_handler.inc';
i rezultat tego jest nastepujacy:
include_once 'config//session_handler.inc';
wiec plik nie zostaje znaleziony i nic nie dziala. Moje pytanie brzmi nastepujaco: czy istnieje w jakiejs wersji php globalna zmienna $SITE? Albo moze jest mozliwosc ustawienia takowej zmiennej, nie wiem, moze w php.ini albo w innym pliku konfiguracyjnym?
Za wszelka pomoc z gory dziekuje!
Pozdrowka
Cysiaczek
3.01.2008, 16:13:13
Z tego, co mi wiadomo, to takiej zmiennej nie było, nie ma i nie będzie. Ustaw ją sobie np. w głównym pliku konfiguracji, albo innym, który jest dołączany do każdej strony.
Pozdrawiam.
phpion
3.01.2008, 16:15:36
Dokładnie jak mówi Cysiaczek. Po prostu mając taką ścieżkę:
config/X/session_handler.inc
znajdź brakujący fragment X przeglądając strukturę katalogów i ustaw wartość $SITE na brakujący ciąg znaków.
franki01
3.01.2008, 16:16:38
Moze ktos, kto wczesniej zajmowal sie tym projektem, wprowadzil sobie zmienna $SITE, ktora wczesniej miala (albo powinna miec) przypisana jakas wartosc w ktoryms z plikow konfiguracyjnych...
kansi
3.01.2008, 16:17:29
Dzieki! Jest dokladnie tak jak mowicie/piszecie. Sprobuje jakos sie uporac z tym problemem, wyglada na to ze konfiguracja powinna znajdowac sie w httpd.conf apache-a w <VirtualHost></VirtualHost>. Dzieki raz jeszcze za pomoc!
PS.: a mowia ze to java jest skomplikowana
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.