Chciałbym napisać skrypt w jc który po wyborze z listy rozwijanej zmieni obrazek, poprzesz edycję właściwości background-image. Udało mi się dokonać takiej modyfikacji dla wielkości i koloru czcionki, ale nie wiem jak tego dokonać dla obrazka. Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Oto jak to zrobiłem dla tekstu:
kod w js:
<script type="text/javascript"> function wielkosc(warstwa,coZmienic,rozmiar) { document.getElementById(warstwa).style[coZmienic] = rozmiar; } function kolor(warstwa,coZmienic,kolor) { document.getElementById(warstwa).style[coZmienic] = kolor; } </script> <style type="text/css"> #zmienna { position: relative; font-size: 11px; margin-top: 20px; color:#297bc7; } #tlo { display:block; width:537px; height:546px; background-image:url(pliki_graficzne/glowne_tlo.jpg); background-repeat:no-repeat; padding: 20px 20px; } </style> </head> <body>
kod kontrolki form:
<form id="formularz" action="#" class="form"> <select style="width:110px;"> </select> </form> <form id="formularz" action="#" class="form"> <select onchange="kolor('zmienna','color',this.value)" style="width:110px;"> </select> </form> <form id="formularz" action="#" class="form"> <select onchange="wielkosc('zmienna','fontSize',this.value)" style="width:110px;"> </select> </form>
Z góry dziękuje za pomoc