I teraz co zrobić, aby tekst nie był dzielony przy każdej spacji.
czachor
17.01.2008, 19:46:14
Kod
#tekst p { white-space: nowrap; }
(dla IE działa od v6)
kari
17.01.2008, 20:38:43
A wcześniejsze wersje? Mam jeszcze jedno pytanie. Po zastosowaniu sposobu ze strony TwinHelix na przezroczyste png w IE, nie chce mi w tej przeglądarce działać "background-repeat". Jest na to jakiś sposób?
czachor
17.01.2008, 20:59:17
A wcześniejsze wersje niet :] Możesz próbować szukać jakiegoś hacka, ale wątpię, żeby był na to. A niżej hack na przezroczystość PNG (używam go na mojej stronie).
Use in <HEAD> with DEFER keyword wrapped in conditional comments: <!--[if lt IE 7]> <script defer type="text/javascript" src="pngfix.js"></script> <![endif]-->
*/
var arVersion = navigator.appVersion.split("MSIE") var version = parseFloat(arVersion[1])
W CSS nie ma raczej hack-a na nowrap w IE6. Wydawało mi się, że to działa w IE6. Jeśli nie chcesz, by się Twoja strona poprawnie walidowała, możesz użyć znacznika:
Jednak jak już wspomniałem, nie przejdzie on walidacji.
kari
19.01.2008, 18:55:38
Jeszcze coś, co mnie dość irytuje Teksty mam umieszczone w znacznikach <p></p>. I teraz w FF powoduje to, że mają one pewien margines, a IE wyświetla wszystko dobrze. Jak możżna usunąć ten margines i tak w zasadzie do czego on służy??
A co do skryptu czachor'a, to używałem go wcześniej, ale od jakiegoś czasu nie chce działać. i to nie tylko mi.
sobstel
19.01.2008, 19:05:04
p{margin:0;padding:0}
niektóre przeglądarki mają dla kilku elementów prdefiniowane style, np. marginesy. zawsze możesz sprobować zresetować wszystkie style
kari
21.01.2008, 10:56:37
Następne pytanie Wykonałem sobie proste menu w css. Użyłem w nim polecenia "div:hover#przycisk1 { background-position: 0 20px; }". Tyle, że w IE jak zwykle to nie chce zadziałać. Jest jakiś sposób na poprawienie tego dla IE?
batman
21.01.2008, 10:58:20
IE ma to do siebie, że nie interpretuje pseudoklasy :hover dla elementów innych niż a. Poszukaj na google "css hover ie".