Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kazaa lite znika
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
IWAN
Sharman Networks, firma zarządzająca popularną siecią p2p Kazaa, zadbała o usunięcie oprogramowania Kazaa Lite K++ z niemal wszystkich stron, na których było ono dostępne. Aplikacja ta stanowiła klon oryginalnego Kazaa Media Desktop, jednak pozbawiony dobrodziejstwa inwentarza z jakim trzeba było ściągnąć oprogramowanie Sharmana i stworzony poza tą firmą. Problem stanowiła coraz znaczniejsza liczbę reklam i spywareu, dorzucanego do aplikacji w zamian za możliwość jej darmowej instalacji. Kazaa Lite K++ została stworzona jako darmowa odmiana oryginalnego oprogramowania pozbawiona reklam tymczasem za instalację tego typu rozwiązania w postaci wersji Kazaa Media Desktop Plus Sharman Networks każe sobie płacić 29,95 dolarów. Staranne usuwanie nieodpłatnej konkurencji wywołało liczne komentarze na temat hipokryzji Sharman Networks firmy, która żyje z naruszania praw autorskich do filmów i muzyki, ale sama bezwzględnie egzekwuje i chroni prawa do własnych programów.

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat systemów p2p
kicaj
no mysle ze to bezsensu...
uzywalem k++ poniewaz byla bezreklam i innych g... nie potrzebnych, a teraz bede musial sie wrocic na kazee ktora jest reklamowym programem a p2p przy nim to dodatek tongue.gif
spenalzo
Kazaa nie nadawała się do niczego innego niż do ściągania muzyki... (nie żebym ja ściągał, ale tak słyszałem tongue.gif) więc tylko tego szkoda.
Cudi
Cytat
Kazaa nie nadawała się do niczego innego niż do ściągania muzyki... (nie żebym ja ściągał, ale tak słyszałem tongue.gif) więc tylko tego szkoda.

Nam próbujesz kity wcisnąć ? tongue.gif

Mnie tam nie jest szkoda, ostatnio wogóle nie korzystam z p2p, przestało mi już być potrzebne winksmiley.jpg
Bakus
Od marudy: ile w końcu można muziki z sieci ściągnąć?
Ja nie mam czasu słuchać muzy jaką sobie kupiłem, a co do piero jeszcze ściągać z sieci...
IWAN
wynik narazie poazuje że jest 5 do 5 hmm to ciekawe czyżby p2p niemiało takiej popularności jak to wszedzie mówią i piszą.
Zaznaczam ze tu chodzi nietylko o kazaa i kazaalite(K++) ogólnie o przeróżne programiki które kożystaja z tego systemu.
8) Tylko nie kłamać w odpowiedzi bo św. Mikołaj patrzy biggrin.gif
menic
JA nawet gdybym chciał to i tak p2p nie mozge używac poniewaz admin sieci zablokował. Starałem sie jakos obejsc, ale dupa sad.gif
Nawet mi qrcze irca odcieli. A jak ogólnie wiadomo na ircu mozna znaleźć lepsze perełki niz na sieciach p2p :mrgreen: Najgorzej jset tylko wlasnie z muzyka. Teraz wszytsko co szukam, film, piosenka to musze sobie robic 5x dłuzej niz to było na p2p, ale cuż zrobić. Poznalem takie wyszukiwarki jak np. http://oth.net czy http://search.ftphost.net i czasem ujdzie cos znaleźć winksmiley.jpg
BTW. mp3 szukajcie przez google na stronach Rosji :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.