Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt kalendarza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adameq
Nie bardzo wiem jak sie za to zabrac. Mam 2 tabele uzytkownicy i pracownicy, chcialbym teraz zrobic kalendarz tak, aby urzytkownik mogl umawiac sie na wizyte z pracownikiem, oczywiscie w czasie od poniedzialku do piatku od 8 do 18 co pol godziny.

Jak zrobic cos takiego, ze ustawiam "dyzury" pracownikow na caly miesiac, a pozniej uzytkownik sam, wybiera sobie date i godzine w ktorej chcialby umowic sie na spotkanie?

Moze ma ktos pomysl jak zbudowac do tego baze?

Jak pogodzic dwa wpisy uzytkownika i pracownika? Please help biggrin.gif
Grzyw
Tabele:

pracownicy_dyzury:

| pracownik_id | start_dyzuru | koniec_dyzuru |

wizyty:

| user_id | pracownik_id | start_wizyty |

Jeżeli faktycznie dokładnie co pół godziny, nie musisz podawać rozpiętości czasu wizyty, tylko punkt jej rozpoczęcia. Proponowałbym to każdego z pól z datą/godziną zapisywać dane w formacie timestamp. Wygodnie konwertowałoby Ci się je wstawiając do kalendarza.
adameq
Hmm, wszystko fajnie, ale jak zapisywac do bazy te dyzury podzielone co pol godziny? I tylko od pon do piatku? Chodzi mi o to aby, miesieczny kalendarz byl wypelniany raz w miesiacu jezeli chodzi o dyzury pracownikow i zeby faktycznie byly w bazie wpisy odpowiadajace np za godz 12.30

Wtedy pobierajac dane do kalendarza wyswietlilo by sie 12.30 - 13.00 wolne...a np 12.00 - 12.30 Termin zarezerwowany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.