Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Zmiana tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ayeo
Witam!
Mam taką tablicę (wynik zapytania do bazy):
Array ( [0] => Array ( [group_id] => 12 ) [1] => Array ( [group_id] => 14 ) )

a chcę mieć taką:
Array ( [0] => 12 [1] => 14 )

Nie chodzi mi o tworzenie nowej tablicy w pętli foreach. Chodzi mi o przerobienie zapytania, albo o jakąś sprytną instrukcję
qrees
Cytat(ayeo @ 25.01.2008, 23:47:07 ) *
Witam!
Mam taką tablicę (wynik zapytania do bazy):
Array ( [0] => Array ( [group_id] => 12 ) [1] => Array ( [group_id] => 14 ) )

a chcę mieć taką:
Array ( [0] => 12 [1] => 14 )

Nie chodzi mi o tworzenie nowej tablicy w pętli foreach. Chodzi mi o przerobienie zapytania, albo o jakąś sprytną instrukcję

Chcesz, żeby przerobić twój kod, a nawet go nie podałeś...
ayeo
grees, odpowiedzi tego typu możesz sobie darować.
sobstel
może array_map" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualem?

nie obrażaj się na qress'a, bo prosisz o przerobienie zapytania, a nie podałeś ani kawała kodu.
ayeo
Bo nie chodzi tutaj o mój kod tylko o jakąś funkcję do tablic (natywną) jeżeli taka istnieje. Ewentualnie jakiś myk z SELECT AS biggrin.gif
qrees
Cytat(ayeo @ 26.01.2008, 12:37:25 ) *
Bo nie chodzi tutaj o mój kod tylko o jakąś funkcję do tablic (natywną) jeżeli taka istnieje. Ewentualnie jakiś myk z SELECT AS biggrin.gif

No to powiem ci, że nie ma takiej super magicznej funkcji. Na podstawie tego co podałeś to można zrobić tylko foreach, albo array_map (którego zasada działania jest podobna do foreach).

PS: qrees, a nie grees...
ayeo
Oczywiście, że jest winksmiley.jpg
b_chmura
albo przy wyciąganiu z bazy użyj mysql_fetch_row" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
qrees
Cytat(ayeo @ 26.01.2008, 12:54:27 ) *
Oczywiście, że jest winksmiley.jpg

No to po co zakładałeś ten temat?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.